Doar asa…

on

Salut!

Rindurile astea sint pentru cei care, fara niciun motiv anume, doar pentru ca s-au dat jos din pat dimineata, sint vinovati!

Probabil nu intelegeti mare lucru despre ce vreau sa va spun, dar cu siguranta ati trait senzatia asta! Te trezesti dimineata (orice ar insemna „dimineata” pentru tine) si habar nu ai cum va fi ziua ta… Sti ce ai de facut, dar cum se vor desfasura toate nu prea ai habar. Tot ce-ti doresti e sa ai o zi linistita. Mai ales daca nu prea esti genul care sa iubeasca tensiunea si agitatia. Pentru ca exista si oameni care daca nu se agita simt ca nu traiesc!

Ca vezi ca iti merge prost indiferent ce ai face, e una! Dar cind vezi ca esti tapul ispasitor al unor frustrati incepe sa ti se cam ia de toate…

Acum intelegeti despre ce vreau sa va spun? Este vorba despre acele zile cind esti vinovat ca existi! Cind toti nefericitii iti ies in cale de parca ai magnet la ei… Dar nu te baga in seama ca sa-si spuna durerea si sa-ti ceara ajutorul…nuuu! Au ei impresia ca daca iti arunca in spate nu stiu ce vina inchipuita, automat nefericirea lor dispare… Si tu, omul care habar nu ai la inceput de unde ti se trage, incerci sa porti o conversatie civilizata in speranta ca lucrurile vor lua o intorsatura mai buna si ca problemele se vor lamuri. Si incerci cu primul nefericit…incerci si cu al doilea… Si cu urmatorul… Si daca la inceput ai avut starea necesara sa stai sa digeri si sa diseci ce ti se intimpla, pina la sfirsitul zilei ajunge sa te lase nervii!

Si seara, cind ii multumesti celui de sus ca n-a facut ziua mai lunga de 24 de ore, stai sa te gindesti, de fapt, care este vina ta? Esti constient ca nu poate sa te iubeasca toata lumea… si , probabil, nici nu ti-ai dori asta. Dar nici chiar asa!

Ce vina ai tu ca cei din jurul tau au probleme in familie, nereusite si neimpliniri pe plan profesional, ca facturile sint mari si le depasesc bugetul, ca viata lor e un rahat, in general?

Ei bine, esti vinovat!!! Esti vinovat ca, desi tu sti ca nici viata ta nu e roz, ai puterea sa te bucuri de un zimbet, de o clipa de liniste, de o melodie pe care o auzi la radio, de o adiere de vint! Esti vinovat ca lupti pentru fericirea ta indiferent de piedici, ca vezi si partea plina a paharului, ca esti, daca nu optimist, macar realist si ca, ceea ce e cel mai important, tu nu arunci vine inchipuite pe cei din jurul tau doar ca sa le faci si altora viata mizerabila!  

Deci, ce e de facut? Sa stai si sa „primesti” constient fiind ca tu n-ai nici o vina, sau sa le spui verde-n fata ca sint depasiti de probleme si ca degeaba tipa ca apucatii la altii, ca nu rezolva nimic?

Eu tot ce pot sa fac e … sa va doresc o zi superbuna si sa va fereasca Sfintul de nefericiti!

 

Cu drag,

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s