Pentru cei care mai cred in vise

Toti visam! Si eu, si tu, si catelul ala mic care s-a facut covrig de frig pe gura de canal din care ies aburi… Si toate visele noastre sint atit de reusite!

Visele lui pot parea simple pentru cei ca noi. Un loc caldut, un ciolan plin cu carne, numa’ bun de infulecat, un tovaras de joaca, un suflet care sa-l iubeasca si care sa nu-l mai loveasca ori de cite ori il vede ca da fericit din codita.

Si visele tale pot parea simple pentru altii. Pentru ca visele tale se rezuma doar la partea materiala a vietii. Bani multi, case mari si luxoase, masini scumpe… Cit de complicat poate fi?

Visele mele, insa, nu sint simple deloc! In ele tu apari mereu zimbind si nu te dranjeaza ca eu nu sufar ca tine pentru ca nu m-am nascut bogata. Ai puterea sa intelegi ca lucrurile pe care eu pun pret nu se cumpara cu bani, ca nu au niciun fel de valoare materiala, dar ca sint foarte valoroase.

Te visez fericit doar pentru ca ti-ai dat seama ca fericirea se gaseste, de fapt, in zimbetul unui copil sau in mingierea persoanei iubite…

Te visez linistit pentru ca intelegi ca toate aspectele mai putin placute ale vietii de care noi ne lovim nu sint altceva decit lectii din care trebuie sa invatam…

Si te mai visez iubind… Pentru ca tu stii ca asa este normal, pentru ca tu stii ca suferinta din dragoste este ceva firesc, de care nu trebuie sa te temi, si pentru ca esti destul de matur ca sa-ti dai seama ca dragostea adevarata nu e deloc egoista!

Joy

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. gabriella spune:

    Ai dreptate… Asa simt eu cind ma gindesc la tata… As vrea sa-l scot din vise si sa-l imbratisez… Frumos!

    Apreciază

  2. elena spune:

    „Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ai dori sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi…” …cred ca pt fiecare din noi „fericirea” are alt inteles …. cel mai mistoooo vis al meu este ala in care sunt iar copil 🙂

    Apreciază

  3. psihedelique spune:

    „Cele mai bune lectii le iei de la tine insuti.” Da. Dar in contact cu oamenii. Cat la suta suntem noi insine lasand la o parte influentele exterioare?

    Apreciază

  4. cristinel spune:

    Oricant de cerebrali vrem sa prem unii dintre noi, cu obiective clare realizabile in timpi reali… fara sa visam nu putem trai, suntem oameni, damn it! Tu, realistule oarecare nu visezi? Poate ai o alta denumire raportata la experienta ta, dar si tu visezi!

    Si asa e… difera de la „chimist” la „chimist”. Reteta mea e simpla: sa fiu eu insumi – pare simplu, insa pentru reactii cat mai explozive trebuie sa te cunosti cat mai bine, sa-ti fi analizat trairi, sentimente. Cele mai bune lectii le iei de la tine insuti.

    Bravo Gabi, nu incetezi sa ma uimesti. Asta da reactie chimica 🙂

    Have a nice weekend!

    Apreciază

  5. gabriella spune:

    Cred k variaza de la „chimist” la „chimist”… Unii poate o obtin din combinatii si au rezultate explozive… Bum!!! 🙂

    Apreciază

  6. psihedelique spune:

    Multumesc pentru primire. Defulare placuta! 🙂 „Sa ne cream nefericirea”…interesant…oare ce substanta din tabelul lui Mendeleev o avea (ne)fericirea?:)

    Apreciază

  7. gabriella spune:

    „Iti poti crea fericirea”… In ultima vreme cred ca am ajuns sa ne cream nefericirea… Partea urita e ca ne place!
    Multumesc pentru comentariu. Bine ai venit pe blogul meu. 🙂

    Apreciază

  8. psihedelique spune:

    Scenariu: te trezesti intr-o dimineata, full of joy, te gandesti la ce ai de facut, la ce ai de visat, la ce ai de trait. Apoi faci un calcul de autenticitate si te intrebi daca nu cumva ceva nu merge bine,asa ca te lasi purtata de un val de inconstienta voita si mergi pe mana inconstientului. Iti poti crea fericirea din vise sau din realitati dezirabile. Tu alegi:)

    Apreciază

  9. gabriella spune:

    Asa sint eu … o dragutza… ce, nu stiai? 🙂

    Apreciază

  10. elena spune:

    ce dragut 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.