Poveste de iarna

on

Peste oras se lasa usor seara. Rind pe rind, mii de lumini incep sa se  aprinda. Ninge incet… Citiva oameni, infofoliti in haine groase, calca grabiti pe trotuarele din ce in ce mai albe si mai sclipitoare.

Merg fara tinta… Mintea mea e plina de ginduri aiurea. Din vitrinele magazinelor imi zimbesc Mosi Craciuni si spridusi, iar beteala si globurile care le imbraca capteaza feeric stralucirea sutelor de beculete aprinse.

Incerc sa simt spiritul Craciunului. Totul e atit de straniu… Am impresia ca pe masura ce anii trec pierdem sensul acestor sarbatori. Oare unde a disparut mirajul colindelor, al cozonacilor abia scosi din cuptor, al cadourilor oferite din inima?

In loc de colinde cintate frumos aud zbierete de cersetori care pocesc intelesul cuvintelor, mirosul cozonacilor de casa l-am inlocuit cu semipreparate de supermarket, iar cadourile sint, de cele mai multe ori, facute din obligatie…

E seara de-a binelea acum, iar ninsoarea s-a intetit. Si oamenii sunt mai putini. Au mai ramas doar intirziatii… sau, poate, cei  care asemeni mie mai cauta pe strazi spiritul sarbatorilor de iarna.

In mintea mea, golita acum de toate gindurile, a ramas doar ecoul cuvintelor citite pe o felicitare: „La cumpana dintre ani sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta.”

Sarbatori Fericite si un an plin de reusite si impliniri! Si nu uitati, indiferent de incercarile pe care viata le ridica in drumul vostru sa ramineti intotdeauna…

… Joy!

Anunțuri

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. elena spune:

    🙂 dragut

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s