Cît de săraci sînt românii?

on

Dacă te afli pentru prima oară în România şi nu cunoşti prea multe lucruri despre ea, ai impresia că te găseşti într-una din ţările în care oamenii o duc bine din punct de vedere financiar. Maşini luxoase, telefoane scumpe, de ultima generaţie, baruri, cluburi, discoteci pline ochi…

În aparenţă o ţară cu oameni bogaţi (atenţie!, n–am spus o ţară bogată) şi lipsiţi de orice grijă.

Nu-ţi ia prea mult timp ca să te lămureşti cum stau lucrurile: „luxul” majorităţii insemnă fie credite pe care buzunarele românilor le acoperă din ce în ce mai greu, fie munca de sclav în ţări precum Italia, Spania, Anglia.

O ţară cu oameni săraci, dar care trăiesc pe picior mare, cam aşa poate fi descrisă România. O ţară a paradoxurilor financiare: avem pensionari care au pensii la fel de mari ca salariul unui manager de top, dar ne mor pensioanarii de foame, femeile căştigă mai prost decît bărbaţii, dar cel mai mare salariu din România îl cîştigă o femeie… 

Deci: Cît de săraci sînt romănii?

Joy

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Nautilus spune:

    Românii sunt în majoritatea lor, poate chiar marea majoritate, săraci. Fără îndoială. Poate chiar foarte săraci, trăind de pe o zi pe alta, fără planuri ori perspective. E o sărăcie istorică. De la răposatul Decebal ( 106 d. Chr. ) încoace nu cred că poporul nostru a dus-o vreodată decent în plan financiar.
    Nu avem experienţa banilor. Dovadă că, atunci când au bani, românii nu ştiu ce să facă cu ei. Trăitul pe picior mare e tot o disperare – asemănătoare fricii că s-ar putea să mori de foame.

    Nici eu nu am experienţa banilor. Psihologic, la mine ei sunt legaţi de sănătate. Dacă aş fi sănătos tun mereu, nu mi-ar trebui bani. Dar sănătatea se cumpără: ca să îţi întreţii partea materială- trupul- ai nevoie şi de prosperitate materială.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s