Despre paranormal, puterea minţii, bioenergie şi… hocus-pocus!

on

Paranormalul nu e un subiect care să mă atragă prea tare. Poate pentru simplul fapt că sînt un om raţional, poate prea raţional, care caută mereu răspunsuri la ceea ce, generic numim, miracole.

Acum cîteva zile, săptămîna trecută parcă, la Măruţă în emisiune, a fost invitată o cucoană care îşi descoperise, cică, puteri paranormale şi reuşea, zicea ea, să schimbe gustul băuturilor cu ajutorul bioenergiei, puterii minţii sau ceva de genul. Ideea este că schimbarea s-ar fi făcut după ce, timp de cîteva minute, doamna în cauză s-ar fi concentrat asupra paharelor şi şi-ar fi plimbat mîna asupra lor. Mai mult, ea susţinea că făcuse nu ştiu cîte cursuri şi şcoli menite să-i îmbunătăţească „prestaţiile”.

Tema emisiunii „Happy Hour” a fost aleasă după ce PRO TV a prezentat un reportaj cu un „vindecător”, Joao de Deus (John of God), un personaj care a făcut o avere din necazurile muritorilor (părerea mea!), care văd în acest individ ultima lor speranţă de însănătoşire.

https://i0.wp.com/www.superbirthdaysupply.com/members/1017430/uploaded/415728.jpg

Aşa cum era de aşteptat, invitata despre care spun a fost pusă să demonstreze, iar cei care trebuiau să dea „verdictul” (Măruţă, cele două veveriţe şi Horia Brenciu) nu au simţit nicio diferenţă între băuturile din paharele „nelucrate” şi cele supuse concentrării cucoanei. Ca să nu pice de ţepară le-a explicat celor care au gustat că, fie nu au credinţă (frate, fraza asta este mereu băgată atunci cînd cei din jur nu pot fi prostiţi!), fie fumează sau vrăjeli de genul.

Trag linie sub cele două „personaje”: cel mioritic, adică tanti cu paharele, şi cel de talie internaţională, vindecătorul minune din Brazilia. Nu sînt singurele exemple de şarlatanie, geme lumea de ei. Indivizi a căror singură „putere miraculoasă” este manipularea minţii unor oameni de bună credinţă, pe care disperarea îi face  să încerce orice.

Nu spun că e bine să fii mereu sceptic, aşa ca subsemnata 🙂 , dar nici să te încrezi în toţi imbecilii care profită de naivitatea şi necazul oamenilor nu e bine.

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s