Dom’ Băsescu, dă-ţi demisia!

Săptămîna asta am început-o postînd articole politice pe blogul meu. Din cînd în cînd mai am scăpări de genul asta, sper doar să nu ajungă a fi prea dese 🙂

Deşi sînt un neavenit în politică (adică, cu alte cuvinte, nu mă pricep!), pot să pun pariu cu oricine că dacă Traian Băsescu ar fi acceptat propunerea majorităţii parlamentare (o decizie înţeleaptă, zic eu) de al numi pe Johannis premier pînă la alegeri, nu doar că ar fi intrat în turul doi fără probleme, ba chiar ar fi avut o şansă să obţină un al doilea mandat. Sînt situaţii în care impunerea propriei voinţe în faţa majorităţii cu scopul de a demonstra unora cît eşti tu de hotărît să nu faci compromisuri (!?) poate fi un mare dezavantaj, iar mesajul pe care îl transmiţi celor care te privesc este că nu ştii cînd să te retragi sau cînd să pierzi.

Băsescu  putea să-l accepte pe primarul Sibiului premier, prefect constituţional, mai cîştiga cîteva procente în sondaje (oricît de măsluite ar fi sondajele actuale, e evident că acum îi scad „acţiunile”), cîştiga alegerile şi apoi abia îl desemna pe Croitoru (care ar fi trecut de Parlament, de data aceasta, din prima). Ba chiar putea să-l mai păstreze pe Johannis vreo şase luni după ce cîştiga alegerile, îl „ajuta” să eşueze ca să dea peste nas opoziţiei că a propus o soluţie proastă la vreme de criză, şi pe urmă îl durea la bască pînă la sfîrşitul mandatului.

Cred că singurul lucru demn care i-a mai rămas de făcut acum este să-şi dea demisia de onoare, să-şi înece amarul la Golden Şliţ, eventul acompaniat de Nutzica şi, poate, să se întoarcă pe mare aşa cum a declarat acum cîteva zile, cu bărcuţa de carton, eventual, că flota nu cred că vrea s-o scoată din baia personală (cunoscătorii ştiu mai multe).

Joy

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Alecsandru spune:

    Pai daca isi da demisia gura lui ce mai mananca? :)) Pe hotnews a dat impresia ca viata lui e sa fie presedinte, deci nu o s-o faca…si oricum nu-s de acord nici cu cel care a fost propus ca premier de nea’Base da nici cu Johannis nu-s de acord :)) pentru ca apoi urmau declaratiile de lauda ale celor care l-au propus pe Johannis ca datorita lor…ca ei au vrut binele tarii…etc.. deci toti o apa si un pamant..toti sunt doar cu gura..
    Ca sa zic asa in final „Sa traim bine” 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s