Ruşine România!

Ruşine România! De trei ori ruşine!

Ai demonstrat  (pentru a cîta oară?) că nu eşti altceva decît o tîrfă muritoare de foame care se vinde pe o pungă de făină. Că preferi să te îmbuibi cu un mic electoral, fericită că azi ai după ce bea apă, fără să te gîndeşti nicio clipă la copiii şi nepoţii tăi care, peste 20 de ani, probabil nu vor mai avea bani nici de apă.

Ai demonstrat că ţi-e frică să (te) schimbi, să încerci ceva nou. Asta îmi confirmă, încă o dată, că ce s-a întîmplat în Decembrie 89 nu a fost o Revoluţie, aşa cum îţi place ţie să spui, ci doar o lovitură jalnică de stat menită să pună în locul unui rău un alt rău la fel de mare. Rău pe care de altfel îl conservi şi îl perpetuezi de fiecare dată cînd ţi se dă o şansă ca să scapi de el. Şi că, cei care au murit atunci, n-au fost decît nişte victime nevinovate de memoria cărora te foloseşti cu nesimţire ca să îţi baţi joc de urmaşii lor.

Cum pot să îmi mai scot pălăria în faţa ta şi cum pot să-ţi mai ofer respectul pe care îl pretinzi cînd aproape 70% din locuitorii tăi dau un vot de încredere celor care i-au adus în pragul falimentului, al sărăciei şi al foametei? Cînd aproape 70% din cetăţenii tăi aleg grupurile de interese, clicile şi cohortele de baroni locali care te-au secătuit?

Dă-mi voie să-ţi spun, România, că, după umila mea părere, oricine merită o a doua şansă, deşi, între noi fie vorba, tu eşti prea egoistă ca să dai vreunui tînăr de-al tău plin de speranţe vreo şansă.

Din păcate, pînă azi ţie ţi s-au oferit prea multe şanse pe care le-ai călcat în picioare.

Totuşi, mai ai o şansă. O şansă să schimbi, chiar dacă în locul unui rău, pui, din nou, alt rău. Important este să nu laşi niciun rău să prindă rădăcini. Dacă vei ţine cont de asta o să mai ai încă o şansă (a cîta oare?!) pentru a te mai ridica puţin în ochii celor care azi sînt prea mici ca să-şi dea seama ce-i aşteaptă dacă tu o să continui să te vinzi precum o curvă proastă.

NU sînt mîndră că sînt român!

https://i0.wp.com/www.antena3.ro/fotonew/pomana%20electorala.jpg

Joy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.