Vrăjitorul care ucidea vise

Toate poveştile încep cu „a fost odată…”. Aşa ar putea începe şi ceea ce urmează, dacă însă toate acestea nu s-ar fi întîmplat atît de curînd. Vremea le va transforma însă treptat într-o poveste şi abia atunci „a fost odată…” îşi va găsi locul la începutul ei. Pînă atunci…

Într-un oraş mare trăia o fată. Nu era chiar o prinţesă, deşi o parte din copilăria ei s-a simţit ca şi cum ar fi fost. Dar copilăria e doar o etapă scurtă. Unii ies repede din etapa asta, însă alţii refuză să se despartă de ea. Nici eroina noastră nu se îndurase să părăsească perioada copilăriei prea repede, deşi mulţi încercaseră să o determine să facă acest lucru.Şi ştiţi de ce nu vroia să schimbe starea asta? Pentru că doar ei, copiii, ştiu să viseze! Iar ei îi plăcea atît de mult să trăiască în lumea viselor. Acolo putea să facă tot ce-şi dorea, iar oamenii erau buni. Dacă ar fi ştiut ce o aşteaptă!

Tot în acelaşi oraş se aciuase şi un vrăjitor. Ura tot ce era bun şi frumos şi distrugea tot ce întîlnea în calea sa. Dar nu-şi arăta lumii faţa. Celor din jurul său le apărea în chip de om umil şi binevoitor, poate prea umil şi prea binevoitor. Iar cei mai aprigi duşmani ai lui erau visătorii… Oamenii care refuzau să părăsească tărîmul acela minunat al copilăriei.

Înt-o zi soarta a decis că cei doi trebuie să se întîlnească. Ea a crezut că el e din ţara viselor… părea atît de bun. Iar el a ghicit imediat că ea era o visătoare. O victimă perfectă!

N-o s-o mai lungesc cu vorbele. Au fost o vreme împreună, vorba cîntecului, timp în care ea şi-a dat seama că el de fapt nu crezuse niciodată în vise şi că le ucidea atunci cînd le întîlnea. La ale ei reuşise să le reteze aripile şi să le îngroape. Iar ea, visătoare!, sperase pînă în ultima clipă că îl va face să se schimbe.

Acum fata nu mai visează. Şi pentru că nu mai visează nu mai crede nici în prinţul pe cal alb, care într-o zi va veni şi o va învăţa să viseze din nou. Pe vrăjitorul cel rău nu-l va ierta niciodată. Menirea ei acum este să ocrotească visătorii. Şi să-i ferească de cei care ucid vise.

Pentru că abia acum tinde să devină o poveste, nu pot să închei cu un happy end. Vrăjitorul continuă să ucidă visele celor care se încăpăţînează să nu părăsească tărîmul copilăriei. Eu nu pot decît să vă sfătuiesc să continuaţi să visaţi… cu cît o veţi face mai intens, cu atît puterile celor care ucid astfel de minuni vor scădea, pînă vor dispărea complet.

Dragostea e simpla! Doar noi, cind ne iubim, o complicam…

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s