Beizadelele mioritice!

Sau cum să ne căcăm în capul valorilor!

Aveam vreo 13 ani la Revoluţie (hai, băgaţi repede şi calculaţi să aflaţi ce vîrstă am 🙂 ) şi amintirile despre era apusă sînt destul de vii în mintea mea: cozile la tacîmurile de pui şi la bomboanele cubaneze unde îţi lăsai rînd http://clickzoombytes.files.wordpress.com/2009/11/foto-bucuresti-21-12-1989.jpgpeste noapte, uleiul şi zahărul raţionalizat care se cumpărau cu cartela, lipsa de apă caldă, căldură şi lumină (cînd se lua curentul fluieram cîte o jumătate de oră în faţa blocului!) şi programul de două ore cu „tătucul” & minunatele lui realizări, toate astea nu sînt fragmente dintr-un film S.F.. Aici, la capitolul realizări, am avut o ezitare… că n-am putut să nu compar cu ce nu s-a facut în ultimii 20 de ani!

Am avut apoi, în 89, asemeni tuturor românilor, sentimentul că primeam o şansă. O vedeam prin ochii unui copil de 13 ani, dar eram suficient de mare să-mi dau seama că ea există şi că lucrurile se vor schimba.

S-au schimbat, ce-i drept, însă dacă stau să înşir peste alţi vreo 20 de ani amintirile vremurilor de acum, cei care vor citi (dacă va citi cineva!) vor crede  că nu mai e vorba de un S.F., ci de un film horror.

Eu nu sînt de acord cu ideea socialisto/comunistă că ar trebui să fim toţi egali şi că statul are obligaţia să ne dea mură-n gură casă şi serviciu. Nu e corect ca unul care stă şi-o freacă cît e ziulica de lungă să beneficieze de aceleaşi avantaje ca unul care munceşte de-i sar ochii din cap cîte 20 de ore pe zi.

Dar nici nu pot să nu mă umplu de spume cînd văd cum într-o ţară care dă lumii valori reale pe bandă rulantă (eram nu demult pe locul 2 în lume la capitolul inteligenţă juvenilă după Japonia!) noi scoatem în faţă nişte beizadele şcolite pe banii lu’ babacu în străinătate, cu studii aprofundate la crîşmele din Dorobanţi şi pe mesele din birtul Bambu (să-i faceţi voi reclamă scriind corect!), nişte domnişori Goe reloded, şi îi mandatăm să ne conducă şi să ne reprezinte.

https://i0.wp.com/media.realitatea.net/multimedia/image/200912/w298/dsc_0098_01282200.JPG

Andrei Ruse (19 ani) a inventat un robot cu şase picioare pentru care a fost premiat cu aur la Târgul de Inventică 2008

Chiar sîntem o ţară de cretini? Acum, să mă ierte Dumnezeu, nu spune nimeni să nu încurajezi tinerii, ba dimpotrivă!, dar încurajează-i pe cei care au demonstrat ceva… încurajează-i să nu-şi bage picioarele în ea de ţară cînd împlinesc 18 ani! Dă-le măcar senzaţia că îţi pasă de ei şi fii conştient că doar graţie lor ţie îţi va merge bine în viitor.

Nu ne era suficient Vanghelie cu goagălul şi almanahele sale? Nu ne ajungeau ouălele lui Năstase, Băsescu cu all inclusive, madam Udrea şi firma de desene pe asfalt a lui bărbac-su (expresie marca Soviani!), Videni, Berceni, Hrebenciuci şi Blegi (care-i pluralul de la Balga?)? Poate vă place că oierul Becali şi juna Băsească ne reprezintă la Bruxelles? (de Vadim nu zic nimic, omul măcar a mai citit o carte şi vorbeşte corect româneşte!)

Ceea ce ne este dat să vedem zilele astea este doar stabilirea recordului la nesimţire din partea îmbogăţiţilor după 89: punerea pe capul prinţişorului Prigoană jr. a unei pălării mult prea mari chiar şi pentru capete mai luminate. Sfidarea unui popor sărăcit, umilit şi înfometat…https://i2.wp.com/media2.gruprc.ro/photo/thumbs/1024_/032009/439d82acc490cbed0b83f4cf1b019565.jpg

Beizadeaua de Dorobanţi (23 de ani)… nu ştiu ce-a făcut deosebit pînă la vîrsta asta

Sînt mai mult decît convinsă că „minunatul” Honorius va cîştiga. Problema e dacă va găsi un loc de parcare adecvat la noul loc de muncă pentru a-şi lăsa în siguranţă cadoul simbolic şi modest primit de la ta-su la împlinirea frumoasei vărste de 22 de primăveri…

Staţi că am uitat! Vedeţi dacă sînt blondă? Cum să nu se rezolve cu parcarea în sectorul 1? Aranjează doamna Cocoş&Co…

Joy

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. gabriellajoy spune:

    Pai de 20 de ani nu prea ne mai duce capul… 😦 Mada, bine ai venit pe blog! 😉

    Apreciază

  2. madalinutza spune:

    daca ajunge deputat….inseamna ca atata ii duce capul pe oameni:D

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.