Chilian scoate la licitaţie partitura piesei „Zece” pentru o acţiune caritabilă

Florin Chilian a donat partitura baladei „Zece”, pentru care s-a judecat cu Ministerul Culturii, pentru a contribui astfel la salvarea vieţii lui Daniel Răduţă, un tînăr de 29 de ani bolnav de leucemie.

https://i1.wp.com/pool.org.au/files/imagecache/full_size/image/image/Rossco/Helping%20Hand.jpgPovestea lui Daniel este una simplă, dar complexă în acelaşi timp. Însă, oricum am privi-o, este o poveste dramatică. Aşa cum sînt mii, zeci de mii de astfel de poveşti ale unor semeni de-ai noştri, ale căror drame nu le iau în seamă decît familiile lor.

La doar 29 de ani, Daniel Răduţă, un tânăr din Buzău, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, un fel de cancer al sângelui. Vestea a primit-o în octombrie anul trecut, în condiţiile în care în mai puţin de o lună Daniel urmează să devină tată. Pentru a ajunge însă să îşi ţină băieţelul în braţe, să-l vadă crescând, are nevoie de un transplant de măduvă în străinătate, care costă mai bine de 120.000 de euro.

Pentru detalii, clik aici.

Am afirmat că este o poveste simplă, cu riscul de a primi observaţii despre faptul că minimalizez drama unui om. E  simplă pentru că unii vor spune că e vorba doar de un alt caz nefericit şi atît! În România mai există, din păcate, oameni care trăiesc astfel de drame, chiar şi mai mari, spitalele sînt pline de genul ăsta de poveşti, care rămîn anonime, asta în condiţiile în care sistemul sanitar se zbate între impotenţa unor guverne de doi lei şi o birocraţie sufocantă.

Dar este complexă pentru că vorbim de viaţa unui om. Şi orice viaţă este importantă!

Lui Daniel, Dumnezeu îi întinde totuşi o mînă de ajutor. Din păcate, ca el sînt mulţi, iar destinele lor sînt pecetluite!

Pentru a-l ajuta pe Daniel să atingă suma dorită, câţiva timişoreni, în frunte cu jurnalistul Mile Cărpenişan, organizează pe 27 februarie un eveniment caritabil, care va avea loc la Hotel Timişoara.

Acesta a scos la licitaţie pe site-ul personal o cască militară care l-a protejat pe vremea când se afla în zonele de conflict, obiect care a ajuns deja la suma de 2.000 de lei şi care va putea fi adjudecată în cadrul acestui eveniment.

Şi Florin Chilian v-a participa la acest eveniment. El va susţine un recital şi va scoate la licitaţie partitura melodiei „Zece” – piesa pentru care s-a judecat cu Ministerul Culturii.

De asemenea, cunoscutul bucătar Adrian Hădean, originar din Cluj, vine să gătească în cadrul evenimentului şi va licita şi un costum de bucătar, pe care l-a folosit intens în ultimii patru ani, atât în emisiuni de televiziune, cât şi în diverse bucătării.

Îi doresc multă sănătate lui Daniel, să îl ajute Dumnezeu să-i reuşească operaţia şi să se bucure alături de soţia sa de minunea care urmează să vină pe lume! (Sursă: Florin Chilian)

Joy

Anunțuri

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. petrutza spune:

  felicitari, florin, pentru minunatul tau gest!

  sa speram ca pe Daniel il vor ajuta cat mai multi!

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   Bine ai venit pe Joy!

   Apreciază

 2. licitatii spune:

  un gest extraordinar de mare. felicitari Florin.

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   Asa e. Bine ai venit pe-aici!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s