Un copil MOARE în fiecare zi în conflictul din Afganistan!

on

https://i0.wp.com/www.index.hr/images2/afganistan-djecak-afp.jpgUn copil moare în fiecare zi în conflictul afgan, căzând victimă bombardamentelor, atentatelor sinucigaşe şi luptelor din ce în ce mai violente dintre talibani şi forţele occidentale, potrivit datelor furnizate ieri de Radhika Coomaraswamy, adjunctul secretarului general al ONU.

Coomaraswamy a mai evocat problema violenţelor sexuale comise asupra copiilor, în special problema copiilor „bacha bazzi”, exploataţi sexual.

„Trei sute patruzeci şi şase de copii au fost ucişi în 2009 în conflict”, a declarat reprezentantul special al secretarului general al Naţiunilor Unite pentru copii şi conflicte armate, în vizită la Kabul.

http://uruknet.com/pic.php?f=23afghan_children_problem.jpgO sută treizeci şi unu de copii au murit în bombardamente şi 22 au fost ucişi în operaţiunile forţelor speciale ale NATO. O sută douăzeci şi opt au fost victimele insurgenţilor, în timpul asasinatelor sau atentatelor sinucigaşe, potrivit ONU.

„Una dintre principalele noastre preocupări este informaţia potrivit căreia copii sunt recrutaţi şi folosiţi pentru a lupta în armata afgană”, a declarat Coomaraswamy. Problema există de asemenea cu talibanii care recrutează copii. ONU va discuta cu NATO şi armata afgană pentru a ajunge la un „protocol” prin care copiii arestaţi să fie eliberaţi şi încredinţaţi familiilor lor.

NATO s-a apărat de mai multe ori în faţa acuzaţiilor că ucide „copii” în http://thecylinder.files.wordpress.com/2007/11/children-in-body-bags.jpgtimpul operaţiunilor speciale, susţinând ideea că ei aveau „vârsta de a lupta” şi că militarii internaţionali acţionau în legitimă apărare.

De trei ani, rebeliunea condusă de talibani a câştigat teren, în pofida creşterii constante a numărului militarilor străini, care va ajunge la 150.000 în vara anului 2010, două treimi dintre aceştia fiind americani. (Sursa: MEDIAFAX)

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. gabrielailies spune:

    Pacat de atata irosire si durere. Imi a amintesc ca un amic mi-a povestit despre Afganistan. Despre ororile de acolo. Ca multi dintre copii afgani mor oricum la varste fragede din cauza foamei si a relelor tratamente. Ca sunt fericiti cand creste iarba ca pot sa manance iarba! Ca femeile si copii nu valoreaza doi bani. Daca trebuie sa fie transportati undeva sunt bagati, femei si copii in portbagajul masinii. Mi-e greu sa calific atitudinea natiunii afgane. Extremismul impins peste limitele imaginatiei. Dispretul fata de femei si copii. Niste oameni transormati in brute de prea mult razboi si de un fanatism religios. Niste indivizi care sunt prea departe de un D-zeu pe care il invoca dar pe care nu-l inteleg si nu-l respecta. Drepturile omului sunt inexistenta in Afganistan, tara ca devenit teatru de lupta in care se testeaza militara de lupta a celor doua mari puteri mondiale. Toti ceilalti sunt niste figuranti intr-o scena de film. Iar daca oamenii care locuiesc in AFganistan si-ar putea dori ceva, atunci acel lucru ar fi sa nu se fi nascut niciodata acolo.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s