Povestea Mărţişorului… cu idei originale!

on

https://i1.wp.com/margelesibijuterii.ro/images/SNUR%20MARTISOR%20GROS.JPGSe spune că mai demult, Soarele, curios să vadă oamenii mai de-aproape, se hotărî să părăsească bolta cerului şi coborî într-un sat, luînd chipul unui băiat.

Aflînd despre dorinţa lui, un zmeu l-a pîndit şi l-a răpit dintre oameni, închizandu-l într-o temniţă… La aflarea veştii, lumea se întristase. Păsările nu mai cîntau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii încetaseră să mai rîdă. Dar nimeni nu îndraznea sa-l înfrunte pe zmeu.

Pînă-ntr-o zi cînd un tînăr voinic s-a hotărît să plece să salveze Soarele. Mulţi dintre pămînteni l-au condus şi i-au dat din puterile lor ca să-l ajute. Drumul lui a durat trei anotimpuri: vara, toamna şi iarna. A găsit castelul zmeului şi a început lupta. Şi s-au batut zile întregi, şi, la final, zmeul a fost învins.

https://i2.wp.com/2.bp.blogspot.com/_JI8ZtHkG6NE/SavNE5W9j-I/AAAAAAAAAW4/AxTs3ZT4huw/s400/martisor+2.bmpSlăbit de puteri şi rănit, baiatul cel viteaz a eliberat Soarele. Acesta s-a ridicat pe cer, înveselind şi bucurînd lumea. A reînviat natura, oamenii erau din nou fericiţi; Soarele adusese pămîntenilor Primăvara.

Dar tînărul n-a apucat să o vadă. Sîngele cald i s-a scurs din răni pe zăpadă. Şi, în locul în care zăpada se topea, apăreau flori albe: erau ghioceii, vestitorii primăverii…

De atunci, tinerii împletesc doi ciucuraşi: unul alb şi unul roşu. Ei îi oferă fetelor pe care le iubesc sau celor apropiaţi. Roşul înseamnă dragoste pentru tot ceea ce este frumos, amintind de culoarea sîngelui voinicului. Iar albul simbolizează puritatea şi gingăşia ghiocelului, prima floare a primaverii.

Primul Mărţişor pe anul ăsta l-am primit de la Ioan Usca.

Un Mărţişor original 🙂 ce-i drept, care o să mă mai salte puţin în „topuri”, motiv pentru care am devenit tare curioasă să aflu cele mai originale idei de Mărţişoare pe care le-aţi primit sau oferit vreodată!?

Joy

Anunțuri

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Iz Andrew spune:

  frumos

  Apreciază

 2. gabriellajoy spune:

  E din categoria copy/paste, putin adaptat 😉 Bine ai venit pe Joy! Al doilea comment e o cerere de blogroll? Daca DA, cu placere!

  Apreciază

 3. Iz Andrew spune:

  da . . .sa-mi zici pe blogul meu ce nume vrei sa-ti pun.

  Apreciază

 4. Iz Andrew spune:

  Andrew’s Blog trece-ma. 🙂

  Apreciază

 5. Orry spune:

  O primavara frumoasa si plina de soare si flori! 🙂
  ( ai un martisor la mine! )

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   Multumesc, la fel si tie, si bine ai venit pe Joy! 😉

   Apreciază

 6. roxana spune:

  e o poveste super

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   E „preluata” ;). Bine ai venit pe Joy!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s