Ne pierdem în detalii…

Ne pierdem în detalii mărunte şi scăpăm din vedere esenţialul

Zilnic acordăm prea multă atenţie unor întîmplări  al cărăr rezultat e prea banal şi ne ocupă timp preţios, şi lăsăm să treacă pe lîngă noi momentele cu adevărat importante şi frumoase din viaţa noastră. Cele care merită!

Petrecem ore în şir la muncă şi ne ignorăm familiile. Şi asta pentru că avem senzaţia că banii  pot compensa sentimentele şi dragostea lor.

Ne înconjurăm de oameni falşi şi profitori, care lasă impresia că ne vor binele, şi îndepărtăm prietenii dragi care, cîteodată, sînt prea direcţi şi sinceri în dialog. Asta pentru că ne place să auzim minciuni  frumoase, deşi adevărul dureros al prietenilor e mai folositor de o mie de ori.

https://i2.wp.com/www.ecosalon.com/wp-content/uploads/2009/02/panic.jpgNe zgărcim să dăm bani pe o carte, pe un bilet la teatru sau pe orice altceva ne-ar îmbogaţi cît de cît cultura generală, dar stăm şi privim ca hipnotizaţi la ştiri negative şi de mahala, la emisiuni făcute parcă pentru retarzi sau la filme de mîna a treia, pline de violenţă şi mizerie umană, deşi, la final, poate că ajungem să plătim pe factura la curent electric mai mult decît am plăti pe o carte sau pe un bilet la teatru. Asta pentru că suntem precum coţofenele, înhăţăm ce străluceşte, chiar dacă nu e aur.

Comentăm starea deplorabilă în care am ajuns să trăim, ne plîngem de milă, ne strigăm disperarea în masă, crezînd că, poate, cineva care ne aude se va îndura de noi şi ne va schimba soarta… cînd, de fapt, SOARTA STĂ ÎN MÎINILE NOASTRE! Asta pentru că sîntem prea comozi ca să gîndim că, poate dacă am face (dacă am acţiona) mai mult decît ne-am lamenta, rezultatul final ne-ar fi mai favorabil.

Şi niciodată, dar absolut niciodată, nu învăţăm din propriile greşeli!

Şi atunci, de ce ne mai mirăm că, un popor care iubeşte banul mai mult decît îşi iubeşte propria familie, care se încojoară de duşmani şi-şi alungă prietenii, care preferă ignoranţa în detrimentul învăţăturii, care se plînge, dar nu acţionează atunci cînd dă de greu, are o soartă vitregă? Acel popor merită o altă soartă?

Joy

7 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. CosTin ™ spune:

  Buna,

  pc-faravirusi.blogspot.com a devenit http://www.pcfaravirusi.info
  Te-am adaugat pe noul site. Te rog si pe tine sa stergi linkul vechi si sa-l introduci pe acesta http://www.pcfaravirusi.info Nume: Totul Despre PC!

  Multumesc

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   am modificat, bafta!

   Apreciază

 2. Pingback: Criza | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.