De ce Opoziţia din România nu are… putere?

on

Drama  românilor nu este aceea că nu au un conducător de partea lor, ci că, din nefericire, acesta nu are niciun contracandidat pe măsură.https://i1.wp.com/www.curaj.net/wp-content/uploads/2007/07/opozitia1.jpg

Ne place sau nu, în România nu există, în prezent, decît un singur lider politic adevărat. Unul negativ, din nefericire, dar care ştie să-şi transforme în avantaj aproape orice situaţie aparent defavorabilă imaginii lui.

Acesta nu este (tot) un articol menit să blameze Puterea, ci unul (modest) care încearcă să scoată în evidenţă greşelile Opoziţiei. Este un punct de vedere, nu adevărul absolut! Este doar o reamintire a unui adevăr uitat, şi anume că nu poţi să învingi pe cineva ridicîndu-i permanent mingea la fileu…

Nu ai cum să devii mai cunoscut decît contracandidatul tău, vorbind mai mult despre el decît despre tine!

Este imposibil să-ţi impui ideile, proiectele, planurile dacă nu te concentrezi suficient pe ele. Atunci cînd vorbeşti despre ceea ce-ai vrea tu să faci,  pune accentul pe munca ta, nu pe ceea ce face altul comparativ cu tine.

Fă-ţi o strategie, un plan şi stabileşte-ţi un obiectiv. Apoi identifică o cale de a ajunge acolo unde ţi-ai propus să ajungi. E foarte simplu să spui că cei de la Putere nu au un plan pe termen lung pentru a rezolva problemele ţării. E mai greu să faci tu însuţi un astfel de plan şi să-l promovezi ulterior. E indicat să vorbeşti despre ce nu face celălalt abia atunci cînd ai tu ceva concret de arătat lumii.

Identifică punctele slabe ale celuilalt. Cum să învingi într-o competiţie dacă nu-ţi cunoşti adversarul? Dacă celălalt e beţiv, tiran şi mitocan, să zicem, ce-ar fi să-ţi creezi tu o imagine exact opusă, de om fără vicii, educat şi deschis la ideile altora?

Vezi ce prieteni ai şi cum te-ar putea ajuta. Dar ai grijă să ştii şi care-ţi sînt duşmanii! Degeaba ai de partea ta trei sferturi din presă, liderii de sindicat şi masele, dacă aceştia vorbesc tot despre altul şi nu despre tine. Oare nu ei sînt, de fapt, cei mai mari duşmani ai tăi?

https://i2.wp.com/www.flux.md/sys/upload/ghimpu%20imparte%20bani%204.JPGNu uita că cel mai mare duşman al românului e românul însuşi: indiferent cât de greu a dus-o înainte, el va vota tot cu cel pe care l-a înjurat patru/cinci ani doar pentru că, în perioada campaniei, are micul mai mare şi punga electorală mai plină…

Şi, mai ales, ţine minte: pentru majoritatea cetăţenilor de rînd, toţi politicienii sînt la fel, adică o apă şi-un pămînt!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.