Viaţa cu diabet

Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA (www.houston.ro) invita pacientii cu diabet, familiile acestora si cadrele medicale la o actiune de informare medicala în cadrul proiectului „Viata cu Diabet”.https://i0.wp.com/thumbs.ziare.com/Numarul-de-cazuri-de-diabet-se-va-dubla-in-urmatorii-20-de-ani/7a58a8502b50132b4/240/0/1/70/Numarul-de-cazuri-de-diabet-se-va-dubla-in-urmatorii-20-de-ani.jpg
Evenimentul va avea loc sambata, 13 noiembrie 2010, între orele 10.00 si 14.00, iar la final trupa de teatru „Muschetarii” va oferi micilor pacienti un spectacol cu marionete.
Prin proiectul Viata cu Diabet medicii diabetologi, farmacisti, asistentii medicali, psihologii si reprezentantii autoritatilor si asociatiilor de pacienti vor oferi participantilor cele mai noi informatii în domeniu si solutii eficiente de management al diabetului.
Astfel, în cadrul evenimentului Viata cu Diabet parintii vor putea afla mai multe despre particularitatile îngrijirii unui copil cu diabet, despre automonitorizarea copilului cu diabet, despre metodele de administrare corecta a insulinei, despre terapii moderne si despre rolul familiei si al specialistilor în integrarea sociala a copilului care sufera de diabet.
Intrarea este libera, pe baza de înscriere pe adresa evenimente@houston.ro si la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.
Evenimentele se înscriu în campania de constientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondiala a Diabetului” care se deruleaza în fiecare an în luna noiembrie. Campania este sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite, de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Diabetului.

***
Despre diabet

În Romania, o persoana din douazeci sufera de diabet, iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se îmbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar în fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.
Potrivit Federatiei Internationale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza diabetului zaharat.
Diabetul este o boala cronica care apare atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau organismul nu utilizeaza în mod corespunzator insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care regleaza concentraţia de zahar în sange.
Exista trei tipuri de diabet, respectiv diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), diabet de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) si diabetul gestational (detectat în timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta de 90% din cazuri la nivel mondial, fiind în mare masura rezultatul sedentarismului si obezitatii. (sursa OMS si FID)

***

Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Bucuresti sustine cauza celor 180 de copii cu https://i1.wp.com/www.medicpentrutine.ro/images/articole/simonainterviu_150X220.jpgdiabet zaharat aflati în grija medicilor de la Spitalul „M.S. Curie” din Bucuresti.
Houston NPA este o companie romaneasca care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare şi servicii de vanzari proiecte. Compania organizeaza „Înalnirile Safrina”, serie de evenimente de informare medicala dedicate publicului larg, este editor al anuarului „Ghidul Pacientului 2010”, iar în luna martie 2010 a initiat o campanie nationala de promovare a asociatiilor de pacienti din Romania – „Înscrie-te în Asociatia de Pacienti!- http://www.asociatiidepacienti.ro”.

Parteneri oficiali: Colegiul Farmacistilor Romania, Federatia Romana de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), Liga pentru Promovarea si Apararea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din Romania,Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) filiala Bucuresti si Patronatul Farmacistilor din Romania.

Parteneri media: acasa.ro, Adevarul Sanatate, Click! Sanatate, csid.ro, ele.ro, emedic.ro, Exclusiv News, Farmacia ta, feminis.ro, ghidcabinet.ro, Info Bebe, i-medic.ro, Jurnal de Tatic, lamedic.ro, Mamica de Azi, Medicina Naturista, medicpentine.ro, Oferte Speciale, paginamedicala.ro, Sanatatea de Azi, Sanatatea TV, Senso TV, sfatulmedicului.ro, Slab sau Gras, stirimedicale.ro, TVR Info

Partener: Asociatia Emovere- Asociatie de Consiliere, Educatie si Suport Emotional ( http://www.alimentatiecopii.ro/contact.html)

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.