În viaţă, important NU e să ajungi în vîrf!

… Ceea  ce contează e să poţi să te menţii acolo cît mai mult timp!

Atunci cînd vrei să cucereşti vîrful unui  munte de unul singur, pentru a ajunge unde ţi-ai propus, evident, porneşti de la bază.  Parcurgi drumuri necunoscute, te loveşti de situaţii noi, întîlneşti pericole care de care mai ciudate. Normal, mai poţi ajunge acolo sus şi folosindu-te de un aparat de zbor, să zicem, dar asta nu se mai cheamă că ai ajuns în vîrful muntelui singur.https://i1.wp.com/www.outdoor-sport-leisure.net/images/climbing.jpg

În ambele situaţii, rezultatul e acelaşi. Ţi-ai propus să fii în vîrf, şi eşti! În plan afectiv, însă, satisfacţia nu e aceeaşi. Şi nici experienţa pe care ai fi putut s-o capeţi parcurgînd singur drumul nu mai este aceeaşi cu experienţa acumulată în timpul zborului. În plus, meritul de a fi pe culmea cea mai înaltă a acelui munte nu-ţi mai aparţine ţie, ci, eventual, poate aparţine pilotului care a manevrat aparatul cu care ai ajuns acolo.

Acum, hai să înlocuim „vîrful muntelui” cu obiectivul cel mai mare pe care ţi l-ai propus să-l atingi în viaţă.

Eu, personal, nu cred în ideea de a te folosi de orice mijloace pentru a-ţi atinge scopul. Uneori, mijloacele sînt sub demnitatea unui om, iar scopul nu justifică mereu acţiunile. Alteori, chiar dacă scopul propus e major, în demersul tău poţi traversa situaţii, care, în timp, ajung să se întoarcă împotriva ta (de exemplu, poţi să răneşti oameni la mîna cărora vei ajunge mai tîrziu).

Cu alte cuvinte, ţi se poate defecta „aparatul de zbor”.

Acum, e adevărat că şi atunci cînd urci un munte pe picioarele tale, pleci la drum echipat. Şi în viaţă ai parte de un astfel de echipament. El e compus din învăţăturile primite în familie şi la şcoală, de calităţile pe care le deţii şi de talentele cu care ai fost înzestrat. Dar efortul depus în atingerea obiectivului este doar al tău.

Atnci cînd vrei să obţii ceva, gîndeşte-te bine înainte de a porni la drum ce cale alegi să urmezi. Dacă ceea ce-ţi doreşti merită cu adevărat, alege să „te caţeri” singur, folosind, bineînţeles, echipamentul din dotare. Dar dacă vrei să ajungi „în vîrf” doar ca să admiri peisajul, atunci ia elicopterul, eventual fă-ţi şi o poză la înalţime pe care s-o păstrezi drept amintire, şi întoarce-te acasă!https://i0.wp.com/www.leadsexplorer.com/blog/wp-content/uploads/2010/02/climb-a-mountain.jpgPentru că, doar dacă ai ajuns sus „căţărîndu-te”, ai forţa şi capacitatea necesare să te menţii cît mai mult timp acolo!

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s