Ambiţios, dar nu oricum!

on

Motto: Est modus in rebus!*

E un lucru extraordinar să fii ambiţios. Să urmăreşi ţeluri înalte şi să lupţi pentru a le obţine. Dar degeaba ai ambiţii mari, dacă nu eşti suficient de deştept să alegi calea corectă pentru a-ţi atinge visul.
Atunci cînd îţi propui obiective măreţe, trebuie să ai grijă la fiecare pas pe care îl faci. El poate constitui o piedică pentru următorul pas sau un salt înainte!https://i0.wp.com/mindpetals.com/wp-content/images/ambition.png

E bine să te laşi ajutat, să ceri ajutorul, dar nu să te foloseşti de oameni. Poţi răni persoane care mai tîrziu vor avea grijă să te vadă „la pămînt”, cum se spune.

E necesar să aduni, să primeşti, să strîngi, dar e bine şi să oferi. Satisfacţia pe care o simţi atunci cînd dăruieşti te poate motiva şi mai mult să ajungi cel mai bun.

Cel mai indicat e să spui atît cît trebuie şi doar atunci cînd trebuie. Să ai grijă ce vorbeşti, cînd trebuie să vorbeşti, dar să înveţi şi cînd e cazul să taci. Mai ales cînd trebuie să taci!

Să fii sincer. În primul rînd, cu tine însuţi. Apoi în relaţiile cu cei din jur. Nimeni nu e suficient de isteţ încît să persiste în minciuni o viaţă fără repercusiuni. Mai bine să pierzi din cauza sincerităţii, decît din cauza minciunii. Asta se cheamă naivitate şi, de cele mai multe ori, este iertată. Minciuna premeditată nu se iartă!

Fă-ţi prieteni. Prieteni adevăraţi, care sînt lîngă tine la bine şi la greu. Dar fii şi tu lîngă ei la nevoie. Prieteniile care rezistă în timp sînt mai preţioase decît relaţiile de scurtă durată. Şi, în primul rînd, ţine-ţi familia aproape. Ea este, uneori, mai importantă decît orice pe lumea asta.

Ştiu că e greu să mai fii corect în ziua de azi. Sociatatea actuală pare să se clădească pe minciună, înşelătorie, hoţie şi profit. Totuşi, scopul nu scuză întotdeauna mijloacele şi nici nu merită să calci peste cadavre ca să ajungi „sus”.

Cel mai important este să nu uiţi că fericirea ta nu trebuie să se clădească pe nefericirea altora. Pentru că, în viaţă, totul se plăteşte!

* Există o măsură în toate!

Joy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.