Hai să desfiinţăm România!

on

O să încep aşa: Atunci cînd vrei să creezi haos în ceva, reorganizează acel ceva!

Citeam în dimineaţa asta presa online şi am găsit un articolaş interesant „Oprescu pregăteşte referhttps://gabriellajoy.files.wordpress.com/2011/01/notoromania.jpg?w=300endumul pentru desfiinţarea primăriilor de sector” (Sursă: ziare.com). Ştirea e de ieri, dar eu uneori sînt mai defazată, aşa că o comentez azi.

La ideea asta, o să adaug şi bălăria  următoare, profundă răuuu: „Udrea: Există şi varianta împărţirii Bucureştiului în 20 de sectoare” (Sursă: Money.ro), după care-mi dau cu părerea, ca o româncă neaoşă şi cu libertate de exprimare(!) ce mă găsesc.

UNU: Nu cred că sursa problemelor Capitalei o reprezintă numărul sectoarelor sau modul în care este ea împărţită în momentul de faţă, ci bătălia permanentă pe ciolan (recte, primarul de-o culoare, Consiliul de Administraţie de alta), deci, dacă vreţi ca lucrurile să meargă într-o direcţie mai bună şi noi să mai credem că ne vreţi binele, ieşiţi în presă cu declaraţii mai isteţe şi nu vă mai jucaţi pe banii contribuabililor.

DOI: Plecînd de la cele două surse de inspiraţie şi mergînd pe ideile de mai sus, propun mai marilor ţării următorul plan de reorganizare a României:

1. Desfiinţarea Senatului şi recomandarea unui chirurg plastician pentru şeful acestei Camere, care să-i schimbe faţa, să nu mai spună rătăcioşii că o are (şi anume, faţa) de prostănac.

2. Desfiinţarea Camerei Deputaţilor şi repartizarea unei garsoniere la Rahova sau Jilava… ăăă pardon la vreo Mănăstire vroiam să zic, pentru zîna aia de-i acum la conducere, unde să poată trăi în penitenţă pentru ispăşirea păcatelor. Băi, Mănăstire de maici, nu vă gîndiţi la prostii, păcătoşilor!

3. Desfiinţarea Guvernului, cu tot cu miniştri, şi trimiterea ăluia mic din fruntea sa la Holly(Bolly)wood, că poate fac aia casting pentru Albă ca zăpada… oops, n-am vruthttp://mihaimarin.files.wordpress.com/2010/05/romania-se-scufunda.jpg?w=300 să sune aşa! 🙂

4. Desfiinţarea instituţiei prezidenţiale, cu sugestia pentru primul marinar al ţării să ne lase şi să se apuce de…

… eu idei la punctul 4 am, dar ar fi interesant să le ştiu şi pe-ale următorilor: Al Phagora, Alianţa, Ana, Blog de prost, Blog de 3 clase, Mariciu, Burli, Caius, Consiliul, Cosmin, Dispecer, Gabi, Gabi, Geeo, Ioan, Link, No B. Day, Vai România, Alecu, Florin, Miron, Mosche, Băsărică.

Joy

Publicitate

7 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Vlad spune:

  Aş face nişte băşici considerabile dacă aş da frâu liber tuturor gândurilor pe tema lansată de tine. Voi elimina acest risc şi mă voi limita la un singur gând: la arme, fraţilor!!! Eu mardeală nu prea ştiu, da’ de-o bărdiţă tot mă încurc şi, dacă ar fi pe alese, mi-aş dori să pot tăia câte o mână fiecărui funcţionar, angajat care a cerut, fie şi doar o singură dată, şpagă pentru a-şi face treaba. Pe ceilalţi, restul puroaielor din România, îi las pe mâna celorlalţi care s-au săturat de toţi trişorii, maneliştii şi constipaţii intelectuali!

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   … si, totusi, nu e bine sa te abtii 😉

   Apreciază

 2. gabriela spune:

  in acelasi ton cu subiectul, ma uitam la Oprescu in seara aceasta. Era vorba de faptul ca firmele care trebuiau sa curete zapada pe strazile capitalei nu si-au facut datoria. Au actionat doar pe arterele principale, in rest, Dumnezeu cu mila. Si Oprescu ii dojenea parinteste. Pai de ce nu ii amendeaza ca astia inteleg doar cand ii arzi la buzunar. Daca asta e atitudinea lui Oprescu si calitatile lui manageriale, nu ma mir ca s-a gandit la asta. In ce priveste desfiintarea Romaniei, primesc. „Dar atunci sa se faca pe ici pe colo, prin partile esentiale”. Avem nevoie de schimbarea clasei politice in ansamblu. Doar asta va aduce schimbari in bine. A-i inlocui pe unii cu altii, e aceeasi Marie cu alta palarie.

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   … fara ei am duce-o rau, cu ei o ducem groaznic :))))

   Apreciază

 3. Vania spune:

  Nu pot da idei, că-s pline de trivialităţi…

  Apreciază

  1. gabriellajoy spune:

   si-ale tale? :))))

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.