Spune-mi ce puncte slabe ai, ca să-ţi spun cît de puternic eşti!

MOTTO: Eşti la fel de puternic, pe cît de puternic este cel mai slab punct al tău!

Westler Dick Afflis (R) failing in attempt to lift Johnny Coulon, the unliftable man, from scale.Paradoxal, oamenii nu sînt puternici doar pentru că au o forţă fizică impresionabilă, nici pentru că au foarte mulţi bani, sau pentru că de ei ascultă un număr mare de persoane. Toate aceste „însuşiri” sînt efemere, dacă defectele sînt şi mai mari.

Oamenii sînt cu atît mai puternici, cu cît punctele lor vulnerabile sînt mai reduse.

Cînd te compari cu un seamăn de-al tău, pe care îl crezi mai frumos, mai bogat sau mai popular, vezi dacă nu cumva, în ansamblu, defectele aceluia nu sînt cumva mai mari decît ale tale.

De exemplu, la ce-l ajută pe un om faptul că reuşeşte să cîştige o sumă mare de bani, dacă acel om nu este capabil să-şi gestioneze banii constructiv şi-i pierde foarte repede? Un venit foarte mare nu-i este de niciun ajutor dacă lui, să zicem, îi place să piardă banii prin cazinouri.

Ştiu că o vorbă spune că, la fiecare dintre noi, suma viciilor este constantă, dar cu cît constanta are o valoare mai mică, cu atît puterea fiecăruia creşte. Contează foarte mult să-ţi identifici punctele slabe şi să încerci măcar să le corectezi, dacă nu poţi să le elimini definitiv din viaţa ta.

În viaţă cîştigă cei care îşi conştientizează părţile tari, dar şi părţile slabe, şi care reuşesc să şi le dezvolte pe primele şi să le reducă pe cele din urmă.

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s