Un alt fel de spam, cum scăpăm de el?

https://i1.wp.com/www.ftr.ro/dbimg/stiri/2209/main.jpgE-mailul, pe româneşte poşta electronică, are în configuraţia sa un filtru denumit Poştă electronică nedorită sau Junk mail/Trash/Junkbox. Acolo ajung toate mailurile pe care cineva nu le solicită, aşa numitele spam-uri. E recomandat ca acel gen de mail să nu fie deschis, nici măcar atunci cînd  eşti anunţat că ai cîştigat la loto sau că ai primit moştenire de la vreo mătuşă moartă, pe care n-ai cunoscut-o niciodată, un castel în Anglia şi nişte conturi grase prin bănci.

Din păcate (sau din fericire, nu-mi dau seama exact!), poşta tradiţională încă n-a murit. Chiar dacă scriorile parfumate de pe vremea bunicii nu mai sînt la modă, majoritatea corespondenţei importante gen facturi, înştiinţări, notificări o primim (încă!) la cutia poştală de la bloc, sau, după caz, de la poarta vilei :).

Dacă în primul caz, pe mail, o parte din ce nu vrei sa primeşti intră în Spam, la corespondenţa tradiţională antispam-ul nu s-a inventat. Aşa se face că noi, românii, am ajuns un fel de gunoieri (meserie onorabilă, a se citi cu sens pozitiv!). Ca să dai de lucrurile importante, scormoneşti în maldăre de hîrtii nefolositoare.

Dacă vrei să-ţi găseşti factura de la gaze, de exemplu, răscoleşti prin teancul de mega/super/extra/hiper oferte, pe care nişte băieţandri zeloşi ţii le îndeasă zilnic în cutia poştală. Nu te întreabă nimeni dacă le vrei (pe ele, ofertele), important e să fie acolo, să le iasă şi băieţeilor la numărătoare distribuţia.

În plus, din cînd în cînd, ca o cireaşă pe tort (sau ca bomboană pe colivă, după caz), te mai trezeşti şi cu fluturaşi electorali, scrisorele de la diverşi de(r)putaţi care, deşi nu-i campanie electoală şi nici măcar nu candidează în circumscripţia unde tu locuieşti, îţi urează de sănătate şi se bagă în seamă. Mă gîndesc că, în cazul lor, aşa se pun bazele unui traseism electoral micuţ, de la o circumscripţie la alta… zic şi io!http://steleverzi.files.wordpress.com/2009/06/nu-puneti-pliante.png?w=223&h=223

Deci, ce-i de făcut în cazul ăsta? Mă gîndesc (ştiu, cam des gîndesc) să se dea o lege ceva, prin care cei care nu doresc neapărat să primească astfel de maculatură, să-şi afişeze o bulină, un semn distinctiv pe cutia poştală… Sau vreo altă metodă, habar n-am, dar, oricum, ceva care să funcţioneze.

În fond şi la urma urmei, nu toţi oamenii compară oferte să vadă unde e tacîmul de pui mai ieftin!

No offense, dar trebuia s-o scriu şi p-asta că-mi stă de mult pe… vîrful degetelor.

CIneva care mă înţelege a scris un articol AICI.

Joy

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.