10 reguli pentru a trăi experienţa umană

on

de Cherie Carter-Scott

Regula nr. 1 – Vei primi un corp
Chiar dacă îţi iubesti corpul sau nu, este al tău pentru toată viaţa, asa că acceptă-l. Ceea ce contează este înăuntrul tău.

Regula nr. 2 – Vei primi lecţii
Viaţa reprezintă o experienţă continuă de învăţare, fiecare zi aducînd oportunităţi de a învăţa mai mult. Învăţarea acestor lecţii reprezintă cheia către descoperirea şi împlinirea propriei tale vieţi.

Regula nr. 3 – Nu există greşeli, există doar lecţii

Evoluţia ta către înţelepciune este un proces de experimentare, încercare şi greşeală, aşadar inevitabil lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului sau nu vor ieşi exact aşa cum vrei tu. Compasiunea este remediul pentru judecata aspră – a noastră şi a celorlalţi. Iertarea nu este doar divină – ea reprezintă “comportamentul prin care se şterge un gol emoţional”. A te comporta etic, păstrandu-ţi integritatea şi cu umor – în special capacitatea de a rîde de tine şi de propriile tale greşeli – confirmă faptul că “greşelile” sunt doar lecţii pe care trebuie sa le învaţăm.https://i0.wp.com/www.timdowdell.com/userimages/outdoors.jpgRegula nr. 4 – Lecţia se repetă pînă cînd este învăţată

Lecţiile se repetă pînă cînd sînt învăţate. Ceea ce se manifestă ca probleme şi provocări, neplăceri şi frustrări sînt lecţii – acestea se vor repeta pînă cînd le vei accepta şi învăţa. Conştientizarea şi abilitatea ta de a face schimbări sînt elemente necesare pentru învăţarea acestei reguli.

Fundamentală este, de asemenea, acceptarea faptului că nu eşti o victimă a circumstanţelor sau a sorţii – “cauzele” trebuie recunoscute; altfel zis: totul se întamplă raportat la modul tău de a fi şi la comportamentul tău. A învinovăţi pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa şi de a nega; tu singur eşti responsabil pentru tine şi pentru ceea ce ţi se întamplă. Rabdarea este necesară – schimbarea nu vine peste noapte, aşa că acordă timp schimbării.

Regula nr. 5 – Învăţarea este un proces continuu

Cît trăim, învăţăm. Intră în “ritmul vieţii”, nu i te împotrivi. Asumă-ţi angajamentul de a învăţa şi de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ţi recunoaşte propriile slăbiciuni şi îndeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru că rigiditatea va nega libertatea noilor posibilităţi.

Regula nr. 6 – “Acolo” nu înseamnă mai bine decît “aici”

Cealaltă parte a dealului s-ar putea sa fie mai verde decît a ta, dar existenţa ta acolo nu garantează fericirea eternă. Fii recunoscător şi bucură-te de ceea ce ai şi de călătoria ta. Apreciază mai bine ceea ce este bun în viaţa ta, decît să acumulezi lucruri care nu te vor conduce către fericire. Trăirea în prezent te ajută să obţii pacea.

Regula nr. 7 – Ceilalţi sînt oglinzi ce te reflectă pe tine

Iubeşti sau urăşti ceva la o persoană raportat la ceea ce iubeşti sau urăşti la tine. Fii tolerant; acceptă-i pe ceilalţi aşa cum sînt şi străduieşte-te să conştientizezi; străduieşte-te să te înţelegi şi să percepi obiectiv propria ta persoană, gîndurile şi sentimentele tale. Experienţele negative sînt oportunităţi de a vindeca rănile pe care le ai. Ajută-i pe ceilalţi şi astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil să-i ajuţi pe ceilalţi este un semn că nu răspunzi corespunzător propriilor tale nevoi.

Regula nr. 8 – Ce se întamplă cu viaţa ta este alegerea ta

Deţii toate uneltele şi resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asumă-ţi responsabilitatea asupra ta. Învaţă să renunţi atunci cînd nu poţi schimba lucrurile. Nu te enerva – gîndurile amare îţi întunecă mintea. Curajul este în fiecare dintre noi – foloseşte-l atunci cînd trebuie să faci ceva bun pentru tine. Cu toţii avem o putere înnăscută şi un spirit aventuros, pe care ar trebui să le folosim pentru a îmbrăţişa ceea ce urmează.

Regula nr. 9 – Răspunsurile sînt la tine

Ai incredere în instinctele tale şi în sentimentele tale, chiar dacă le auzi ca o voce slabă sau dacă apar ca o sclipire de moment. Ascultă-ţi sentimentele ca şi cum ar fi sunete. Vezi, auzi şi ai încredere. Foloseşte inspiraţia înnăscută.

Regula nr. 10 – Vei uita toate acestea la naştere

Toţi ne naştem cu aceste capacităţi – primele noastre experienţe ne conduc într-o lume fizică, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotărîte, cinice şi lipsite de credinţă şi încredere.

Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevăruri universale care se aplică tuturor. Cînd te rătăceşti, apelează la ele. Ai încredere în puterea spiritului. Aspiră către înţelepciune – aceasta este ultima încercare a vieţii şi nu cunoaşte limite în afara acelora impuse de tine. (Sursă: http://www.damaideparte.ro )

Joy

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. GraphisAdv spune:

    avem o viata acum, restul… e literatura, sau nu?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.