Pe ce aruncă statul român banii contribuabililor!?

on

https://i2.wp.com/gazetaromana.ro/wp-content/uploads/2011/04/Untitled.jpgÎn timp ce statul român taie din banii pe care-i alocă pentru hrana nou-născuţilor (Ministerul sanatatii face economii pe seama bebelusilor. 30.000 nu vor fi hraniti din banii statului), acelaşi stat român finanţează televizunile private ale minorităţilor .

Deputaţii din Comisia pentru drepturile omului au continuat azi dezbaterile asupra proiectului Statutului minorităţilor, amânând articolele asupra cărora nu există încă un acord între PDL şI UDMR. În schimb, au fost adoptate articole care acordă drepturi speciale publicaţiilor şI posturilor de televiziune în limbile minorităţilor naţionale, drepturi pe care presa de limbă română nu le are. Acestea figurau în forma iniţială a proiectului propus de UDMR şi nu au putut fi amendate de opoziţie, deşi ele creează o discriminare evidentă.

Forma iniţială a proiectului prevede, la articolul 25, cu referire la dreptul minoritărilor naţionale de a  schimba „informaţii în limba lor maternă”, că „statul acordă sprijin financiar mijloacelor de informare în masă, în condiţiile legii”. Un alt alineat arată, în forma propusă de UDMR, că „la cererea fundamentată a minorităţilor naţionale se asigură emisiuni de radio sau televiziune regionale în limba acestora, la posturile publice, pe tot parcursul zilei”. De asemenea, articolul 27 arată că „în conformitate cu principiul egalităţii de şanse statul, prin organele sale competente facilitează înfiinţarea şi funcţionarea de posturi private de radiodifuziune şi televiziune aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi recepţionarea directă a programelor de radio şi de televiziune care emit în limbile minorităţilor naţionale din alte state”. Vezi  articolul complet aici: Statul, obligat sa sprijine televiziunile private ale minoritatilor.

O altă „pomană” din banii contribuabililor, tot cu iz electoral, este şi donaţia pe care edilul Bucureştiului o face  pentru Catedrala Neamului.

https://i2.wp.com/storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/8372365/2/untitled-7.jpg
Catedrala Mantuirii Neamului: 11 hectare, 14 etaje, apartamente de lux si acoperis din aur

Sorin Oprescu, primarul general, a anunţat că municipalitatea donează 2,3 milioane de euro pentru construirea Catedralei Neamului.Condiţia lui Oprescu: lăcaşul de cult să aibă o strană unde să scrie “Primăria Municipiului Bucureşti”.

Suma de 10 milioane lei ar putea fi chiar suplimentată la viitoarea rectificare de buget, potrivit primarului general.

Patriarhia va primi finanţare pentru Catedrala Neamului şi de la Consiliul Local al Sectorului 3. Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu a contribuit și el anul trecut cu 10 milioane de lei, iar Guvernul României a alocat de asemenea suma de 10 milioane lei pentru ridicarea lăcașului de cult. Vezi articolul complet aici: Oprescu dă bani de la buget şi vrea strana lui în Catedrala Neamului.

Aici am o dilemă: pe-a cui campanie o vor susţine preoţii care vor predica aici, pe-a PDL (vezi donaţia guvernului şi pe cea a Consiliului Local de la 3), pe-a UNPR (vezi donaţia PS2), pe-a actualui primar (candidat cică independent) sau pe-a tuturor, pe rînd?

Nu sînt de părere că statul trebuie să dea case celor care n-au (cum era înainte de 89) , sau ajutoare la nesfîrşit celor care nu muncesc ori diverse gratuităţi anumitor categorii de cetăţeni  (cum este gratuitatea pe mijloacele de transport ale RATB pentru pensionari, unde un număr de călătorii gratuite ar fi fost mai mult decît suficiente ).

Dar în România se practică o singură politică a banului public: acesta trebuie să ajungă doar acolo unde fie aduce voturi, fie bani pentru campaniile electorale.

https://i2.wp.com/www.vestic.ro/uploads/modules/news/17378/foametea-din-romania-va-genera-cele-mai-mari-preturi-la-alimente-8734.jpg
Sîntem mai săraci decît locuitorii Botswanei!

Surse: http://www.stirileprotv.ro, http://www.adevarul.ro, http://www.jurnalul.ro.

Joy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s