Un site românesc de ştiri a descoperit găinile hermafrodite

E vorba de site-ul pupicuristo-băsist de mare angajament ziare.com care, într-un articol foaaarteee elaborat, scris de un senior editor (adică de unul care a scris intens la viaţa lui), ne explică foarte grav cum halim noi, românaşii, ca nişte fraieri, ouă de la găini care n-au văzut, cică, în viaţa lor un cocoş.

Ba, mai mult, ele, găinile, fac ouă deşi, în afară de hrană şi igienizare, nu primesc altceva. Vă citez din scrierea deosebit de doctă a distinsului ziarist: „In marile crescatorii, gainile din sectoarele destinate consumului isi petrec intreaga viata in spatii limitate, anume construite, unde li se asigura hrana, conditiile de igiena necesare, tot ce trebuie ca sa faca oua, sa doarma si cam atata. Nu au contact niciodata cu cocosii…”.http://mychickencoopplans.files.wordpress.com/2010/12/happy-chicken.jpg

Şi dacă pînă aici ar fi cît de cît ok, deoarece  autorul ne-a spus că galinaceele au „tot ce trebuie ca să facă ouă”, fapt ce ne duce cu gîndul la  o fecundare artificială ceva, după alte cîteva rînduri vine domnul autor şi ne explică că, de fapt, „gainile din sectorul de consum sunt, ca sa zic, asa… virgine. Ele n-au vazut cocos in viata lor si nici nu vor vedea vreodata. Au fost create numai si numai ca sa faca oua. Dupa unele pareri, nici valoarea nutritiva a acestor oua nu este identica celor care provin de la gaini cu activitate sexuala, dar asta este alta problema, destul de controversata. ” Deci, aşa au fost ele create: „să facă ouă”!

Explicaţia fenomenului este de-a dreptul halucinantă: „Cocosii sunt sacrificati din adolescenta, ca sa avem noi carne de pui, ficatei si grill. N-au timp crescatorii sa astepte pana se fac cocosii mari si sa participe la imperechere”.

Întrucît, pe vremea mea, la ouă li se mai spunea şi „avortoane” (scuzaţi grotescul cuvîntului), multe sînt întrebările pe care mi le ridică acest articol ştiinţific(o-fantastic):

1. Dacă găinile scot ouă singurele (anatomic, acest tip de procreere se numeşte „hermafrodit” şi este întîlnit la rîme, o specie mai puţin evoluată din regnul animal), cînd se va extinde acest fenomen şi la alte specii? Propun să dea răspuns tot domnul care a făcut public fenomenul şi tot în scris, ca o dovadă că prostia nu doare!

2. Dacă în Românica ajungi senior editor scriind astfel de inepţii şi director/patron de televiziune căutînd-o peste o mie de episoade pe una Elodia, care mai este rolul presei azi şi cui se adresează ea?

3. Cum se analizează sintactic şi morfologic expresia „cine e cocoşul în familie?” în lumina noilor descoperiri?

4.Dacă ouăle făcute „fără mascul”, ca să zic aşa, sînt inferioare celor la care cocoşul a fost parte activă, anumiţi oameni, mai puţin dotaţi la mansardă, sînt făcuţi doar de mamă? Că poate aşa ne explicăm şi noi expresia „mama proştilor”. Ştiţi voi, aia care-i veşnic însărcinată…

5. La întrebarea „Ce-a fost înainte: oul sau găina?”, propun să considerăm că astfel s-a oferit răspuns curioşilor…

PS: Orice asemănare (de nume) cu persoane reale este pur întîmplătoare. Citatele sînt preluate din articolul-mumă şi nu vă dau link la el că am promovat şi aşa destul o imbecilitate. Îl găsiţi voi singurei pe site, dacă veţi avea curiozitatea şi nu ma credeţi pe cuvînt.

Joy

Publicitate

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. claudiu spune:

  gaina poate face oua si fara sa aiba un cocos la curu ei !!!!!!!!
  Sunteti niste p,,,,i

  Apreciază

  1. Joy spune:

   e ca si cum ai afirma ca tu esti facut doar de un ovul de la mama, fara aportul unui spermatozoid de la tata… intelegi cum sta treaba cu reproducerea sau…?

   Apreciază

 2. bubudragon spune:

  Vaaai. Deci chestia asta trebuie shăruită la greu :))
  (dar întâi să îmi revin)

  Până la urmă, cred că prostia chiar doare!!! Altfel nu i-ar mai durea pe ăştia degetul să scrie tot felul de articole „ştiinţifice”

  Apreciază

  1. Joy spune:

   nu stiu daca doare, da’ pe unii sigur ii maninca… :))

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.