PRO TV reclamă drepturi de autor la opere care nu-i aparţin!

on

Postul de televiziune Pro TV reclamă drepturi de autor de la Youtube la piesa Zece a lui Florin Chilian!

Dear ChilianFlorin:

We have disabled the following material as a result of a third-party notification from Pro TV SA

claiming that this material is infringing:

Chilian – Zece Furaciune Pro tv 2 + reclame 4 mai 2010
http://www.youtube.com/watch?v=F2bcNSZpmpU

http://www.chilian.ro/images/image/Pro%20tv%20you%20tube_(2).JPG

În luna iunie, artistul Florin Chilian a dat în judecată Pro TV, motivând că, în cadrul unei emisiuni Dansez pentru Tine, a fost folosită piesa Zece fără consimţămîntul său. (Detalii AICI)

„Am dat în judecată Protv-ul pentru că mi-au furat, şi ei, piesa Zece. Deşi m-au tot ameniţat că mă fac praf ca imagine că ei sînt ditamai trustul de presă şi că mă rad, deşi au vrut să-mi dea, mai apoi, euroi să retrag acţiunea… Profund impresionat şi …temator i-am dat in judecată.”, a declarat artistul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Chilian – prima victorie!

Trei luni mai târziu, mai precis pe 15 septembrie, Chilian obţine prima victorie împotriva postului de televiziune mai sus amintit. Cîntăreţul a susţinut în faţa instanţei faptul că aceste dispoziţii nu se aplică cauzei deduse judecăţii întrucît nu a fost vorba despre o „radiodifuzare a unei opere muzicale”, ci, aşa cum s-a precizat, opera muzicală a fost difuzată încălcîndu-se dreptul la paternitatea operei (pîrîta S.C. PRO TV S.A. a difuzat opera fără a menţiona numele acesteia şi nici numele autorului operei; mai mult decît atît, pe site-ul emisiunii a indicat greşit numele autorului operei) şi, în plus, opera a fost modificată în integritatea sa şi asociată cu spoturi publicitare fără consimţămîntul autorului. În caz contrar, ar însemna că orice post de radio sau de televiziune ar putea altera conţinutul unor opere muzicale şi le-ar putea asocia cu spoturi publicitare fără consimţământul autorilor numai prelevându-se de prevederile art. art. 123 indice 1 precum şi prevederile art. 130 alin.1, lit e din din Legea nr. 8/1996, ceea ce ar fi o interpretare injustă faţă de titularii drepturilor de autor şi conexe. (Sursă: Cotidianul – http://www.cotidianul.ro/florin_chilian_prima_victorie_impotriva_pro_tv-124738/)

https://i0.wp.com/www.chilian.ro/images/image/Furaciune%20protv.JPGLa termenul din data de 06.10.2011, Curtea de Apel Bucureşti a obligat pîrîtele S.C. PRO TV S.A. şi S.C. Media Vision S.R.L. să depună în instanţă, pînă la data de 03.11.2011, contractele de publicitate la produsele : “Activia”, “Head & Shoulders” şi “perfecte.ro”,  produse ale căror spoturi publicitare au fost difuzate pe pagina de internet a postului respectiv,  pe timpul părţii de emisiune “Dansez pentru tine” în care este utilizată opera muzicală “Zece”. Curtea de Apel Bucureşti a încuviinţat această probă pentru apelantul – reclamant Florin Chilian, în vederea determinării cîştigului injust obţinut de pîrîtele S.C. PRO TV S.A. si S.C. Media Vision S.R.L. prin utilizarea piesei “Zece” în emisiunea “Dansez pentru tine” din data de 27.03.2009, cu încălcarea drepturilor de autor ale artistului-autor  Florin Chilian. (Sursă: Florin Chilian)

Joy

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.