Guvernul a suspendat activitatea CREDIDAM

on

Guvernul României – prin Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a decis suspendarea activităţii CREDIDAM, respectiv a organismului care calcula şi plătea sumele datorate artiştilor interpreţi din difuzarea operelor acestora la posturile de radio şi TV din ţară.

Decizia din 31. 01.2012 a fost luată de directorul O.R.D.A. şi a fost aprobată de Guvernul României. Măsura suspendării vine în urma sesizărilor a sute de artişti, care au tras un semnal de alarmă în repetate rînduri şi au atenţionat asupra neregulile existente la CREDIDAM.

Vedeţi aici decizia O.R.D.A.

Florin Chilian: “Sînt foarte mulți bani care intră în gestiunea UCMR-ADA și CREDIDAM, sute de milioane de euro, însă aici este vorba despre o întreagă mafie. Din nefericire, victimele sînt artiștii, autorii care ne-au făcut si ne fac cinste. Acestei mafii nu-i pasă că Gică Petrescu a murit într-o mizerie cruntă, de care ar trebui să ne crape obrazul de rușine, cu datorii imense. Toți acești noi securiști cred că banii ajung la artiști. Să vă amintesc de doamna Anca Parghel? Din nefericire, sînt unii artiști complici la aceste crime odioase, unde victimele sînt colegi de-ai lor. Pentru că artiștii nu au fost capabili să se organizeze și să-și aprere drepturile, doamna Mihaela Mihai, primul om care a luptat pentru apararea condiției de artist, a ajuns să fie amenințată fățiș, de Ștefan Gheorghiu, șeful CREDIDAM, cu SRI-ul! Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă și la ce mi se întâmplă, nu pot crede că a fost numai o vorbă în vânt…”

Citiţi continuarea mai jos:

Florin Chilian şi „tagma jefuitorilor” de artişti – De la lume adunate

Joy

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. X spune:

    Chilian sa faca vorba lui Năstase „ciocu mic”. Mai ales in calitate de preşedinte al ARAIEX, ogc-ul rival al CREDIDAM.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.