Produsul cancerigen INITIUM, aprobat oficial pentru agricultura românească

Vă mai aduceţi aminte „minunata” iniţiativă a Guvernului de tristă amintire Boc, privind Experimentul “Codex Alimentarius”? Pentru reîmprospătarea memoriei, click pe link-ul următor: România va experimenta pe populaţie produsul cancerigen INITIUM

Din curiozitate, am căutat pe net să aflu care mai este situaţia din România acum, la aproape trei ani de la experiment. Iată ce-am aflat:

INITIUM (Ametoctradin) este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine, extraordinar de puternic. Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate şi toxicitate acută. Structura chimică o puteţi consulta aici.
Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător. Dar, în felul acesta, nimeni nu poate fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai tîrziu la oameni, ca urmare a consumului de alimente injectate cu INITIUM.
Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) NU fusese analizat în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea. Acest lucru este menţionat chiar în raportul respectiv. Deoarece raportul de evaluare nu a fost analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obţinute trebuie să fie considerate provizorii şi vor putea fi reconsiderate odată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC (PROCEDURA DE REOMOLOGARE A PRODUSELOR).

O istorie a acestui produs găsiţi aici: Codex Alimentarius!

Începînd cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stîrnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că, în acel an, conform Codexului, ţara noastră a fost obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care a fost utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a precizat pentru site-ul Eco Life că 1 mg de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat (INITIUM, o otrava aprobata oficial pentru agricultura romaneasca). Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi mergea pînă acolo încît spunea că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămîne decît foarte puţine.
Directivele Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare.
Iată în ce constau acestea:
• Se intenţionează eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produşi de sinteză farmaceutică (prin urmare toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor mai avea pe raft numai 18 produse, cele care există pe lista Codex-ului. Tot ceea ce nu este pe listă (de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc.), vor deveni ilegale. Adică, dacă le foloseşti, te duci la închisoare. Medicina naturistă (acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc.) va fi progresiv şi insidios interzisă.
• Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu aşa numita agricultură bio. În anul 2001, 12 substanţe chimice, despre care se ştie că sînt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate.

Un articol interesant am descoperit şi aici: Despre Initium, fara paranoia!

Pe acest site se precizează că, după experimentul din România, Initiumul a intrat, în 2010 şi 2011, pe piaţa largă din Marea Britanie cu denumirile Resplend şi Decabane. Un important site de pesticide/fungicide din Marea Britanie verifică şi atestă că INITIUM/Ametoctradin a intrat pe pieţe din Uniunea Europeană şi că se foloseşte în România, Marea Britanie şi Olanda. Alături de România, aceste două ţări pot folosi şi folosesc legal ametoctradinul ca fungicid.

De la 1 februarie 2012, în România acest fungicid numit INITIUM a început să fie introdus în alimente, în special în pîine. Cei care afirmă acest lucru spun că informaţia se confirmă dacă pe ambalaj apare sigla „Conform Codex Alimentarius”. Totuşi, într-un comunicat Rompan, se precizează că “În pîinea şi produsele făinoase fabricate în Romănia nu ajunge în nici un fel substanta ‘Initium’, incriminată în aceste articole”.

Comunicat Rompan – Revista Electronica de Morarit si Panificatie

Ca de obicei, rămîne la latitudinea voastră să decideţi dacă produsele pe care le cumpăraţi şi au marcat însemnul „Codex Alimentarius” sînt sau nu nocive!

Joy

Anunțuri

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sergiu spune:

  cu rosiile si celelalte alimente nu ai cum sa fii sigur niciodata deci cu siguranta ca cu totii avem ceva miligrame de otrava in noi….
  devenim usor niste drogati ai companiilor farmaceutice,si nu facem decat sa fim spectatori la punerea in scena a acestui diabolic plan de indoctrinare farmaceutica…:|

  Apreciază

 2. Cantemir spune:

  Inca o interventie „salutara” din partea guvernului pentru a accelera epidemia de cancer, mai ales cel de colon, care este a doua cauza de mortalitate prin cancer la romani:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/11/22/cancerul-la-romani/

  Apreciază

 3. Cristian Rac spune:

  Noul produs trimes de Hotii si Vampirii Europei si acceptat de Presedintele nostru ptr al putea experimenta pe noi (oile proaste ale Romaniei).

  Apreciază

 4. Pingback: tratament candida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s