Contrabandă cu acord tacit de la Primărie

Băieţii deştepţi din Piaţa Obor

Pe principiul că, în România, „trebuie să să mănînce şi gura lor o pîine”, autorităţile se fac că nu observă focarele de contrabandă, ce se desfăşoară pe faţă şi în toată splendoarea în pieţele bucureştene.

Un caz mai mult decît celebru, nu o dată semnalat de mass-media, este cel al Pieţei Obor.

În noua Piaţă Obor tot bişniţarii fac legea. Primarul Onţanu şi Poliţia au pierdut lupta cu mafia şi contrabandiştii

Bişniţarii din Obor îşi vând marfa din haine şi au depozitele în portbagaje

Pe trotuarul de vizavi de Primăria Sectorului 2, practic sub balconul domnului primar Onţanu (care cred că îşi mai doreşte un mandat de primar după alegerile din iunie), bişniţa e în floare. Şi după cum se manifestă „comercianţii”, pe domnul primar nici capul nu-l doare de toată povestea asta.Chiar de la gura de metrou şi pînă pe la ieşirea din piaţă, spre linia tramvaiului 36, clanuri de minoritari îţi vînd, la „preţ de preţ”, ţigări, telefoane mobile, ţoale de provenienţă chineză, zarzavaturi şi te miri ce alte nimicuri.

Faptul că aceşti „întreprinzători” sînt zilnic pe trotuare, că-şi strigă în gura mare marfa („ţigări, ţigări, ţigări”, „telefoane mobile”) e o dovadă mai mult decît evidentă că ce se petrece acolo, se petrece cu acordul tacit al autorităţilor.

Evaziunea? Un fleac, o ciuruiesc!

Iar băieţaşul ăsta de la SRI, MeRe Ungureanu, care vrea două miliarde la buget din banii evazioniştilor, poate să încerce să-i obţină făcînd controale pe bune prin pieţe (nu el personal, că nu se cade şi nici nu intră în atribuţiile sale, dar cei care ar trebui să presteze sînt în subordinea lui, parcă?).

Ungureanu vrea două miliarde de euro la buget din banii evazioniştilor

Nu că în Obor ar fi grosul evaziunii din România, dar ar fi un început bun. Plus că de evazioniştii grei şi care sponsorizează partide prin campanie n-o să se atingă niciodată. Asta e clar!

Dacă aş locui în sectorul 2 al Capitalei şi dacă ar trebui să-mi aleg primarul, pentru mine un criteriu de convingere în campanie ar fi promisiunea stîrpirii ţigăniei şi evaziunii de-acolo. Iar ce m-ar convinge categoric, ar fi o dovadă că se încearcă acest lucru!

Joy

Anunțuri

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Cantemir spune:

  Oricum, zona s-a curatat mult dupa ce Ontanu a refacut PiataObor. Piata Obor ajunsese sa fie Raiul speculantilor si al hotilor de buzunare.

  Apreciază

  1. Joy spune:

   Ieri am trecut prin Obor… Crede-ma, cu exceptia noii cladiri, nu s-a schimbat absolut nimic, doar pe afara e vopsit gardul… Bisnitarii se simt acolo precum pestele in apa… Nu trebuie sa ma crezi pe cuvint, fa o plimbare scurta si imi scrii dupa 😉

   Apreciază

 2. EDD si ED spune:

  Lies sau cum se zice in roaman MINCIUNI. De nenumarate ori au fost amendati contrabandistii din piata obor. ontanu e in razboi cu astia. dar si lumea nu ar treb sa mai cumpere de la ei .

  Apreciază

  1. Joy spune:

   Asa e, lumea e de vina ca-i saraca… Autoritatile sint in razboi cu astia, dar nu cistiga, mititelele… Beautiful Romania sau, cum se zice in romaneste, „beautiful Rromanela”…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s