Uite, de-aia merg la vot de fiecare dată!

Constiţutia României:
I. Art 2 (1) “Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.”

Doar cîteva rînduri scriu, că nu mă pot abţine nici de data asta: cei care mai cred că fără basexul si fără pedelei democraţia e moartă la Românica, îi invit să facă o vizită la mine la muncă, unde, din primăvara lui 2010, s-a umplut de maimuţe pedeliste, puturoase şi arogante, după chipul şi asemănarea ebei şi woodrei, cocoţate pe toate funcţiile de conducere. Şi, tot de atunci, s-au futut de tot şi democraţia… şi profesionalismul instituţiei, amîndouă în acelaşi timp!

Eu nici pe vremea odiosului n-am văzut oameni „călcaţi pe gît” aşa cum am văzut că s-a întîmplat după alegerile din 2009… Hai să nu mai vorbim din cărţi, să povestim doar din experienţa personală. Se aude şi acolo, peste graniţă?

Iesiţi în durerea mea la vot duminică şi ori de cîte ori sînteţi chemaţi! Sau aţi uitat că în ’89, cînd vă îngheţau mucii pe sub nas de frig, prin apartamentele fără gaze şi fără lumină, unul dintre motivele pentru care v-au murit parinţii şi copiii în stradă a fost lupta pentru votul democratic… Dacă nu aveţi curajul să vă asumaţi votul, indiferent de conjunctura în care acesta vă este cerut, atunci de ce vă mai văitaţi că România e o ţară de toată jena? Nu ţara e de vină pentru neajunsurile poporului, ci laşitatea cetăţenilor săi!

Joy

Publicitate

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Popateapa spune:

  Bravo, mi-a plăcut articolul. Credeam că eşti mai tânără, dar după cum vorbeşti de răposatu, cred că m-am înşelat. Sau unii tineri de azi sunt mai maturi. Ne vedem la vot!

  Apreciază

  1. Joy spune:

   🙂 Sint nascuta in ’77. Am crescut 13 ani in comunism. Nu stiu daca asta inseamna ca sint tinara sau sint batrina… 🙂

   Apreciază

   1. Popateapa spune:

    Eşti tânără şi ai prins partea cea mai rea a comunismului românesc, dar vorbeşti în cunoştinţă de cauză. Eu find mai în vârsta, n 1954, am văzut şi părţi bune şi părţi rele! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.