Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

on

Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, alaturîndu-se, astfel, altor mari personalităţi ale teatrului şi filmului din România, care au primit aceeaşi distincţie: Ştefan Iordache (postum), Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Mariana Mihuţ, Tamara Buciuceanu-Botez, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei, Stela Popescu, Ion Caramitru, Iurie Darie, Marin Moraru.

„Vă mulţumesc pentru această frumoasă manifestare de simpatie care probează o dovadă de iubire de ambele părţi. Un asemenea gest se face ori din dragoste, ori din ură. Un proverb islamic spune că dacă vrei să distrugi un om mai întîi trebuie să-l iubeşti. În oricare din cazuri vă rămîn recunoscător pentru această formă subtilă, aristocratică de a fi călcat în picioare cu atîta graţie. Să fiţi sănătoşi şi veseli’’, a spus Mălăele.

Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, caricaturist, pictor şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975. În 1975 şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi, după 1980, să ajungă în Bucureşti la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis.

Printre numeroasele spectacole regizate care au înregistrat un mare succes se numără: „Puricele”, „O sărbătoare princiară”, „Poiana boilor”, „Podu'”, „Lecţia”, „Măscăriciul”, „Revizorul”, „Carlo contra Carlo”, „S-a sfîrşit cum a-nceput”.

De la debut şi pînă în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru „Mincinosul”, trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru „Unde-i revolverul”, în 1998 etc.

(Sursă foto: Comunicat de presă al PMB)

Citeşte şi:

Ion Caramitru a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani au primit Placheta Oraşului Bucureşti

Tamara Buciuceanu-Botez va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor

Radu Beligan a primit o stea pe “Bulevardul Celebrităţilor” din Bucureşti

Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu au primit stele pe “Bulevardul Celebrităţilor”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.