Rezolvarea crizei datoriilor Oltchim, în viziunea lui DeDe

Subtitlu: Viaţa bate clar filmu’!

Filmu’:

E august, un mic oraş pe malul marii …, în plin sezon, plouă torenţial de cîteva zile, oraşul arată de parcă ar fi părăsit. Toţi au datorii şi trăiesc din credite. Din fericire, vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o cameră.
Pune o bancnotă de 100$ pe masa recepţionerului şi se duce să vadă camerele.
Seful hotelului ia bancnota şi se duce repede să plătească datoriile la măcelar.
Acesta ia bancnota şi se duce repede să-şi plătească datoria la crescătorul de porci.
Acesta, la rîndul lui, se grăbeşte să-şi plăteasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pentru porci.
Cel cu furajele înşfacă bancnota şi aleargă la prostituata pe care nu o mai plătise demult. În timpurile astea de criză, pînă şi ea oferă servicii pe datorie!
Prostituata ia bancnota în mînă şi se grăbeşte spre hotel, unde fusese cu clienţii ultimele dăţi şi unde rămăsese datoare.
În acest moment, coboară rusul, după ce a inspectat camerele, spune că nicio cameră nu-i place, îşi ia bancnota şi părăseşte oraşul.
Nimeni nu a cîştigat ceva, însă întregul oraş trăieşte acum fără datorii şi priveşte optimist în viitor!

Viaţa:

Sursa: exclusivnews.ro
Sursa foto: exclusivnews.ro

E septembrie, un mic oraş din România – Rîmnicu Vîlcea. Plouă torenţial de cîteva zile, oraşul arată de parcă ar fi părăsit. Toţi au datorii şi trăiesc din credite. Guvernul s-a decis să finalizeze privatizarea combinatului Oltchim, cel mai mare angajator din oraş. Are loc licitaţia. Din (ne)fericire, o cîştigă DeDe.

Varianta 1, DeDe are bani: „Noi puteam cîştiga licitaţia şi cu un preţ de 5-6 milioane de euro, dar am preferat să dăm o sumă mai mare ca Ponta să aibă bani de pensii şi salarii. Banii se duc la Oltchim sub formă de împrumut.” (Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii)

Deci, banii trec din mînă în mînă ca în bancul de mai sus: angajaţii îşi primesc în final salariile, însă situaţia dezastrului privind manageriatul (aka dezastrul) combinatului rămîne neschimbată. După aproximativ un an, se va încerca din nou vînzarea Oltchim.

Varianta 2, DeDe nu are bani: „Așadar, Diaconescu a venit ieri cu 10 minute după termenul limită de depunere a ofertelor, bazîndu-se că va fi descalificat, ca să iasă după aia în fața presei și să spună că el a încercat și că ar fi dat mai mulți bani decît oricare dintre concurenți, dar nenorociții de la USL vor să-l distrugă pe el și popor.  Chiar dacă i-a fost admisă oferta, acum mai are șansa să fie contestată licitația de ceilalți participanți (mă aștept la PCC, probabil singurul care știe exact situația combinatului, cîți bani face și ce ar trebui făcut ca să devină eficient). Chiar dacă nu e contestată, pierde maxim garanția de participare de 4 milioane de euro; dacă nu e contestată licitația și rămîne câștigător, Diaconescu n-are banii de combinat, ăia 203 milioane, dar conform caietului de sarcini ar trebui să plătească abia în februarie 2013, adică mult după alegeri.” (Privatizarea Oltchim. Ce castiga Diaconescu)

Nimeni nu a cîştigat ceva, însă întregul oraş trăieşte acum fără datorii şi priveşte optimist în viitor!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.