Cum ar putea ieşi România din criza datoriilor

O ştire mai puţin obişnuită a ţinut ieri prima pagină a ziarelor: Statul recuperează 10 milioane de dolari de la opt mahări din fotbal, inculpaţi în Dosarul Transferurilor.

DOSARUL TRANSFERURILOR: Peste 10 milioane de dolari vor fi confiscaţi de la condamnaţi

O fi mult, o fi puţin, nu ştiu! Cert e că, de data asta, Statul are de luat, şi nu de dat.

O astfel de măsură ar fi binevenită şi în alte cazuri, precum:

1. Minoritatea majoritară guiţătoare de manele pe sume fără număr, fără număr şi impozitate… niciodată. Tot de la aceeaşi minoritate, care beneficiază de ajutoare sociale, deşi locuieşte în palate de dimensiunea unor mall-uri şi conduce bolizi de sute de mii de parai.

2. De la „preasfinţii” popi care, în numele lui Dumnezeu, te lasă cu mortu-n casă dacă nu sari cu banu’, deşi ei îşi trag, în parohii, catedrale/biserici de milioane, într-un ritm ce i-ar face invidioşi şi pe constructorii din Japonia sau Dubai.

3. De la aleşii neamului, care deşi primesc salarii de bugetari, la sfîrşitul mandatului au în conturi sume cu multe zerouri în coadă. Unii le justifică ca fiind moşteniri, da’, la naiba!, cîte mătuşi bogate şi fără copii pot exista în România? Şi ce noroc să ai să moară fix la final de mandat?

4. De la firmele care îşi desfăşoară activitatea în 15 metri pătraţi, dar cîştigă absolut toate licitaţiile cu statul.În felul asta, ţărişorul ar avea suficienţi bani pentru a restitui sumele luate cu împrumut de la cămătarii şefi ai lumii, recte FMI şi Banca Mondială, şi ar mai pune şi ceva deoparte pentru zile negre.

Da, ştiu, visez frumos! În fond, de ce s-ar comporta România ca o doamnă cînd poate, la fel de bine, să se comporte ca o curvă ieftină, înglodată-n datorii, pe care se pişă toate statele cu ştaif ale lumii.

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.