Povestea Scufiţei Roşii – varianta modernă

Partea întîi.

Într-o frumoasă seară de vară, pe cînd Suzana o ardea aiurea pe Facebook încărcînd nişte poze făcute prin diverse colţuri ale apartamentului, poze făcute cu telefonul mobil în care apărea şi ea, bineînţeles, se trezi cu mamă-sa dînd buzna în cameră şi zicîndu-i:12

– Suzano, trebuie să ajungi urgent la mă-ta mare, să îi duci nişte prune pentru ţuică. Grăbeşte-te, că te apucă noaptea pe drum.

Sictirită, eroina noastră termină de scris comentariile de sub pozele ei,  ceva de genu’ “nush ce să zik”, ”mă uita-m după u”, sau ”mă gîndea-m la u”,  se îmbracă cît mai sumar cu o bluză cu paiete ce îi dezgolea buricul şi burta care atîrna elegant peste curea, îşi schimbă statusul de la mess în “@ plecată… lăsa-ţi şi voi un comm că dau înapoi….poooopix”, şi ieşi pe uşă neştiind ce aventură o aşteaptă.

Pînă la mă-sa mare în cartier, Suzana avea ceva drum de mers. Trebuia să schimbe două metrouri, un autobuz şi-un troleu, că baba stătea tocmai în celălalt capăt al oraşului. În timp ce cobora la metrou, fata este zarită de Petrică Formidabilu, zis Lupu, un cocalar infect, pardon, neaoş am vrut să scriu, cu camaşa descheiată pînă la jumătatea pieptului, cu un lanţ masiv de aur în jurul grumazului şi cu cele cîteva fire de par din cap date cu gel. După trei staţii în care o fixease insistent cu privirea, Lupu îşi face curaj şi se bagă cu ea în seamă:
– Ce faci, prinţeso?
– Auzi, măh, da’ ce te interesează pe tine!? Ia, hai, dă-i cu praf de mers, o băgă Suzana filosoafă, prefăcîndu-se afectată.
– Haiiii, papuşee, lasă textele astea. Ştii că nu-mi poţi rezista şarmului şi valorii, zise Lupu bălăbănindu-se, agăţat de mînerele cauciucate prinse de bara de sus, de la metrou.
– Bine, măh… Uite, mă duc la bunică-mea să-i duc ceva şi mai trebuie să schimb un metrou.
– Da’ unde tre’ să ajungă frumoasa?

După zece minute de explicaţii complicate şi patru staţii de metrou, întelege Lupu unde trebuie să meargă şi se gîndeşte să o însoţească. Nu de alta, dar i-ar fi prins bine o panaramă, că de ceva vreme nu mai… ”mîncase” nimic.

-Pei, tu, prinţeso, zise Lupu Formidabilu, ştiu eu o cale mai scurtă.
Suzana noastră nu prea era material de facultate, înţelegeţi? Adică, nu prea gîndea anumite chestii. Bine, bine… era ditamai proasta!

După toată vrajeala Lupului, ea se lasă condusă de el şi ies de la metrou. Afară era deja întuneric şi cam începuse să bată vîntul, de aceea se gîndi Lupu, odată ajunşi pe o straduţă mai părăsită, să o ia în braţe pe Suzana pe motiv că îi era frig. Au mers ei aşa ceva vreme, unul în braţele celuilalt, şi le veni cheful de ceva acţiune…  să se mai încălzească. N-o să vă descriu tot tabloul erotic, dar vă asigur ca nu e unul prea plăcut şi, oricum, toată acţiunea a durat vreo trei minute.

Într-un tîrziu, ajunge şi Suzana la destinaţie, nu înainte de a face schimb de numere de telefon, de id-uri de mess şi de salivă cu Formidabilu. Pentru că nu este interesat de purisance, Lupu decide să nu mai urce la apartamentul babei, mai ales că, la bloc îl aşteptau bagabonţii lui să spargă împreună seminţe şi să scuipe, pe ritmuri de manele, aşa că nu avea rost s-o mai ardă aiurea printr-un cartier străin, unde risca să-şi mai ia şi-o mamă de bătaie. Nu înainte de a-i promite Suzanei că o s-o caute chiar de-a doua zi.

Partea a doua.

Cum probabil bănuiţi, între cei doi se naşte o frumoasă şi năbădoiasă poveste de iubire, consumată prin diverse locuri obscure. Într-o bună zi, Lupu îi propune fetei să plece cu el în Italia, că are el nişte combinaţii bune şi va face în aşa fel ca totul să meargă bine.Funny_wallpapers_The_Little_Red_Riding_Hood_and_wolf_009200_ Fata, scîrbită de lipsa banilor şi de certurile cu ta-su, intră în acţiune şi acceptă imediat. Fac ei rost de nişte euroi şi pleacă în Italia, unde traiesc fericiţi… vreo trei ani, timp în care Suzana naşte doi puradei. După care, Suzana, sătulă de bătăile constante, se decide să îl părăsească pentru un boşorog din Sicilia, cu bani.
Rămas singur, Lupu îşi trimite copiii la cerşit, dar cei de la Protecţia Copilului îi iau şi bărbatul este trimis înapoi în România, unde cu siguranţă îşi va găsi o altă Suzană şi va începe un nou cerc al vieţii.

Sfîrşit…

În atenţia elevilor: Dragă elevule, dacă ai nimerit pe pagina asta în timp ce căutai pe Google un rezumat, pentru că ţi-e prea lene să citeşti povestea şi să-ţi scrii singurel unul, află că rîndurile de mai sus nu reprezintă „părerea” Fraţilor Grimm. Dacă nu vrei să ajungi un ratat precum Formidabilu, pune mîna şi citeşte! Adevărata poveste o poţi citi:

AICI.

Joy

Publicitate

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Popateapa spune:

    Bine ca nu le mai manânca acum!

    Apreciază

  2. dragoncarolinefly spune:

    Frumooos. Bravo. Aviz tuturor celor care îşi copiază rezmatele de pe net. Asta în legătură cu sfârşitul.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.