Scrisoare de iertare

Florică se despărţise de curînd de Mioara, după o căsnicie ce durase 14 ani. Femeia, sătulă de lipsa de atenţie a bărbatului şi de escapadele sale, părăsi într-o bună zi căminul conjugal, nu înainte de a-i lăsa fostului său bărbat o… mică amintire!article-new-intro-modal-ehow-images-a07-og-vb-write-letter-annulment-800x800Deprimat, cu mîna tremurindă, într-o sîmbătă dimineaţă, Florică se hotărî să-i scrie femeii o scrisoare:

Iubita mea Mioara,

Ştiu că psihologul mi-a zis că nu ar trebui să mai iau legătura cu tine, ca să pot să te uit mai repede, dar nu mai rezist. În ziua cînd m-ai părăsit, m-am jurat să nu mai vorbesc cu tine niciodată. Dar era doar ego-ul meu rănit care dicta. Nu am vrut să fiu cel care să lase de la el şi să se împace. În fanteziile mele întotdeauna tu te întorceai cu coada între picioare la mine. Cred că mîndria mea avea nevoie cu disperare de asta. Dar acum văd că mîndria m-a costat o groază de lucruri. Am obosit tot pretinzînd că nu mi-e dor de tine. Nu îmi mai pasă că voi fi considerat un prost. Nu îmi mai pasă cine face prima tentativă de împăcare, atîta vreme cît unul din noi o face. Poate e timpul să lăsăm inima să vorbească, şi nu creierul… Pentru că inima mea spune: „Nu e niciuna ca tine, Mioara!”.

Te caut în ochii şi în sînii fiecărei femei pe care o întîlnesc, dar ele nu sînt TU. Nici pe-aproape măcar… Acum două săptămîni, am întîlnit o fată în club şi am adus-o acasă. Nu vreau să îţi spun asta ca să te rănesc, ci ca să îţi arăt disperarea mea. Era tînără, probabil pe la 19-20 de ani, cu un corp perfect pe care numai tinereţea şi, probabil, vreo 10 ani de dansuri artistice pot să îl ofere. Vreau să spun: doar un corp perfect… Sîni cum nu vezi nici în prezentările de modă şi un fund rotund pentru care merita să şi omori. Visul oricărui barbat, nu? Dar, în timp ce stăteam pe canapea şi ea îmi oferea partida perfectă de sex oral, m-am gîndit la acest lucru, care este atît de important în viaţă: „Să fi ajuns atît de superficial? Ce dacă are un corp perfect? O face mai bună la pat?”. Mă rog, în cazul ei da, dar nu asta e important. O face asta o persoană mai bună? Are un suflet mai bun decît tine, care nu mai ai fermitatea corporală de odinioară? Mă îndoiesc! Şi nu mă gîndisem la asta niciodată pînă atunci. Asta înseamnă că m-am mai maturizat un pic, nu? După ce a terminat, m-am surprins gîndindu-mă: „De ce mă simt atît de gol pe dinăuntru?”. Nu era doar tehnica ei perfectă de oral, era altceva… Şi atunci am avut o revelaţie: nu era la fel pentru că tu nu erai acolo!

Ştii ce înseamnă asta, Mioara? Nimic nu mai e la fel fără tine. Doamne, Mioara!!! Înnebunesc fără tine… Şi tot ce fac îmi aduce aminte de tine.

letter to a friend2Îţi mai aduci aminte de Angela, vecina noastră de la trei, care îşi creşte singură copilul? A trecut acum o săptămînă pe la mine cu o cratiţă de friptură. A zis că se vede că nu mănînc cum trebuie, acum cînd nu mai e o femeie în casă. Mi-am dat seama de cuvintele ei după masă, dar nu asta am vrut să îţi spun. Oricum… Am băut cîteva pahare de vin şi ne-am trezit trăgîndu-ne-o ca iepurii în vechiul nostru dormitor, care încă te mai aşteaptă, Mioara. Şi vreau să îţi zic că femeia asta ştie ce vrea, ca orice femeie care a fost maritată şi care nu mai are rezerve vizavi de cum arată, de cariera ei sau dacă ne aud copiii. Şi, dintr-o dată, a observat oglinda aia mare cu picior pe care ai moştenit-o de la bunică-ta. A aşezat-o pe covor ca să ne putem vedea în timp ce i-o trag pe la spate. Asta m-a excitat teribil, dar nu am putut să nu mă întristez la gîndul că ţie, în 14 ani de trăit împreună, nu ţi-a trecut niciodată prin minte să utilizăm oglinda aia ca accesoriu sexual.

Ah, Mioara… Fiecare obiect din casă îmi aduce aminte de tine!!!

Sîmbată a trecut soră-ta, Carmen, să îmi lase o copie după sentinţa de divorţ. Stiu că nu are prea multă experienţă de viaţă, dar să ştii că pentru vîrsta ei e foarte matură şi a fost un prieten de nădejde pentru mine în tot timpul ăsta. Mi-a dat o groază de sfaturi bune despre tine… şi despre femei, în general. A încercat, şi încearcă din răsputeri, să ne împace. Asa că eram în jacuzzi, cu o cupă de şampanie, amintindu-ne cu nostalgie de vremurile fericite. Are acelaşi sînge cu tine, Mioara, şi nu puteam să nu observ cum seamănă cu tine cînd te-am cunoscut. Pe atunci aveai doar 18 ani… Lucrul ăsta m-a făcut să plîng (uite un lucru pe care înainte nu l-aş fi recunoscut în ruptul capului). Carmen a încercat să mă consoleze şi am descoperit cu ocazia asta că e pasionată de sexul anal, ceea ce m-a făcut să mă gîndesc de cîte ori ne-am certat noi doi cănd îţi ceream acelaşi lucru… Certuri care, probabil, au grăbit despărţirea noastră.

Mioara, draga mea… Ce-o să mă fac fără tine?

Trebuie ca, în adîncul inimii tale, să simţi acelaşi lucru… Nu crezi că am putea lua totul de la început? Să ştergem cu buretele toate necazurile şi să o pornim cu dreptul într-o nouă şi fericită relaţie. Eu cred că putem! Dacă simţi şi tu la fel, TE ROG, dă-mi de ştire.

Te pupă, cu drag,

Florică

PS: Dacă nu, măcar dă-mi un telefon şi spune-mi naibi în ce bancă ai transferat toţi banii noştri??!!

(Sursă de inspiraţie: bancuri.trx.ro)

Joy

Publicitate

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Gabriela spune:

  Asta m-a binedispus pentru seara aceasta. Nu stim daca a fost iertat si nici daca a primit datele cu contul din banca. Intuiesc doar care e situatia. Cand am citit inceputul scrisorii, parca vedeam finalul povestii mele cu fostul meu sot. Mai putin escapadele amoroase. Deci, povestea cu visele, dragalasenia si regretele functioneaza pana la un punct. 🙂 Apoi, iese la iveala realismul.

  Apreciază

  1. Joy spune:

   Gabi, merita un barbat ca el sa primeasca datele cu contul din banca? La naiba, Mioara trebuie sa-si traiasca si ea viata… :)))

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.