Vot Populi, Vot Dei

Am discutat cu premierul. Sper ca la viitoarele alegeri să fie vot prin corespondenţă(citat din Ză prezident of ză ripablic)

pozaAvînd în vedere numărul tot mai mic de românaşi prezenţi în secţiile de votare în zile de alegeri, pentru stimularea dorinţei cetăţeanului de a practica din nou acest sport, aş sugera şi:

– votul prin telefon: suni, apeşi o tastă, ai votat. Ceva de genul: „Pentru vot X, apăsaţi tasta 1”, „Pentru vot Y, apăsaţi tasta 2”, „Pentru înjurături cu şi despre gaura fătătoare a mămicii candidaţilor, apăsaţi ce tastă vreţi voi, că, oricum, nu ţinem cont de ele”.

– votul prin SMS: pe reţeta patentată de domnu’ Dan Îndirect Înregistrare Înreluare. Aşa se mai pot mînca şi gurile operatorilor de telefonie mobilă o pîine cinstită, iar creşterea profitabilităţii companiilor private e şi ea de bun augur pentru economia înfloritoare a ţării. Iar înjurăturile să fie taxate dublu, că doar România e o ţară democrată.

– votul pe Facebook: screme Biroul Electoral Central o aplicţie, ceva, acolo. Aici identific şi nişte avantaje de imagine pentru votant. Dacă are mai mulţi prieteni în listă, primeşte like-uri şi comment-uri, şi îşi poate trage şi-o poză, două cu aifonul din dotare, să arăte la lume cît a fost de cool.

– votul la Biserică: unde, după caz, buletinul de vot poate fi însoţit şi de un acatist sau de o hîrtie cu poza unui cetăţean celebru şi mort, precum Nicolae Grigorescu, Aurel Vlaicu, I. L. Caragiale etc.

– votul la Cîrciumă: practicabil, în special, la sate. În funcţie de cîte Săniuţe primeşte truditorul pămîntului şi de la cine, într-acolo să meargă votul.

Alte idei?

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.