Sărac sau bogat, tot aceiaşi prieteni ai!

Se zice că atunci cînd ajungi din bogat sărac, afli care îţi sînt prietenii cu adevărat. Mai ales dacă, bogat fiind, obişnuiai să fii şi generos cu cei din anturajul tău. Este şi foarte adevărat că banul reprezintă un criteriu excelent de măsurare a integrităţii unei persoane: expresia „orice om are preţul său” este perfect valabilă şi aplicabilă oricărui individ, indiferent de vîrstă şi/sau educaţie. Avem în noi o doză de interes, de care sîntem mai mult sau mai puţin conştienţi, şi care face parte, pînă la urmă, din instinctul de supravieţuire. Ne place să recunoaştem sau nu, toţi vrem să ne fie bine şi binele are întotdeauna un preţ!

rtCe nu se spune absolut niciodată e că şi atunci cînd situaţia se inversează, şi dintr-un om cu posibilităţi financiare limitate devii unul „cu greutate”, afli care îţi sînt prietenii cu adevărat. Orice cîştig, muncit sau obţinut altfel, atrage după sine schimbări majore în relaţiile dintre indivizi.

Este, dacă vreţi, o situaţie similară cu experienţa aceea din copilărie cînd, într-o gaşcă de puştani, unul dintre copii apărea într-o bună zi cu o jucărie nouă şi foarte scumpă, fapt ce atrăgea după sine invidia unora dintre colegii de joacă. Dacă invidioşii erau şi puţin lideri de opinie în gaşcă era suficient ca posesorul jucăriei să fie marginalizat, ba chiar risca să ajungă ţinta unor glume proaste.

Deşi cresc,  unii oameni nu reuşesc să depăşească un astfel de comportament copilăresc şi percep reuşitele celor apropiaţi ca pe nişte ofense. Devin chiar măcinaţi de ură. Şi aşa ajungi să te trezeşti că, cei pe care pînă mai ieri îi credeai prieteni, îţi sînt azi, de fapt, cei mai mari duşmani.

În concluzie, pierzi sau cîştigi, prietenii tot ăia sînt!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.