Puzzle

Îţi mai aminteşti de cîte ori un lucru frumos te-a făcut să exclami: „Ce bine mi se potriveşte! Parcă este făcut pentru mine!”? Sau despre o situaţie, cînd te-ai simţit extraordinar, mai ştii de cîte ori ai spus: „Într-adevăr, mă simt mai împlinit/ă acum!”? Apoi, ai cunoscut oameni care ţi-au desăvîrşit menirea pe pămînt şi nu te-ai putut abţine să nu recunoşti: „Acest om a umplut un gol în viaţa mea”. Ţii minte oamenii aceia şi felul în care ei au intrat în viaţa ta?viata_ca_puzzle

Zîmbeşti cînd rememorezi toate aceste întîmplări frumoase ? Foarte bine, mă bucur că ţi-am adus un zîmbet pe chip!

Acum, alături de toate aceste experienţe pozitive, sînt convinsă că ai avut parte şi de reversul medaliei. Momentele acelea presărate cu lacrimi, cînd simţeai că ţi se smulg bucăţi de suflet. Nu te întrista! Te rog, continuă să zîmbeşti… Doar ştii că viaţa are nuanţe şi fiecare nuanţă e specială. Cum te-ai putea bucura pe deplin de tonurile de roz, dacă nu ai şti că există şi cele de cenuşiu?

Din clipa în care ne naştem, odată cu prima atingere a celei care ne-a dat viaţă, şi pînă la ultima suflare, adunăm astfel de experienţe, bune şi mai puţin bune, şi le punem cap la cap, în încercarea de a ne reconstitui pe noi înşine. Ştiu că nu-ţi aminteşti prima atingere a mamei tale, dar sufletul tău o cunoaşte… Deci, nu mă contrazice!

Viaţa noastră este ca un puzzle. Presupun că ştiţi cu toţii ce este acela un puzzle. Totuşi, pentru cei care nu ştiu, puzzle-ul este un joc de perspicacitate, care presupune îmbinarea unor piese cu scopul de a reconstitui o imagine sau un obiect. Şi cînd joci jocul numit viaţă, ai nevoie de perspicacitate! Şi ce altceva e viaţa, dacă nu o îmbinare de momente, precum piesele jocului?

Din păcate, nu toate piesele se aranjează de prima dată. Fiindcă uneori (de cele mai multe ori) greşim şi alegem piese care nu se potrivesc. Dar cu puţină înţelepciune reuşim să le găsim pe cele potrivite. Şi simţim cum fiecare îmbinare perfectă ne completează viaţa.

Pe cele care nu corespund le dăm deoparte şi ne continuăm căutarea. Uneori găsim noi piesele, alteori ne găsesc acestea pe noi. Dar, din plictiseală, frică sau prostie cîteodată înstrăinăm şi piese bune.

Să ţineţi minte, însă: puzzle-ul numit viaţă se joacă o singură dată!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.