ElectoRATA lui Ponta, ajutor pe şest oferit băncilor!

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că românii care au credite la bănci a căror rată este mai mică de 1.000 de lei pe lună vor fi scutiţi, timp de doi ani, de plata a jumătate din valoarea ratei. […] Noile măsuri anunţate de premier ar urma să se adreseze tuturor persoanelor fizice, salariaţi şi pensionari, cu venituri lunare mai mici de 1.610 lei, adică echivalentul salariului mediu pe economie, cu condiţia ca beneficiarii să nu aibă restanţe mai mari de 90 de zile la plata ratelor la bancă. […] După cei doi ani, diferenţa de dobândă la bancă va fi suportată de stat din impozitul pe venit, ceea ce ar însemna, la nivelul anului 2014, ca din bugetul de stat să fie disponibilizată suma de 4 miliarde lei (circa 1 milion euro), ca şi credit fiscal, conform calculelor Guvernului.
Ponta-VictorDacă diferenţa de dobîndă ar fi provenit din salariile şi bonusurile nesimţite ale guvernanţilor şi parlamentarilor de exemplu, sau din sumele în plus băgate prin contractele dintre firmele clientelare şi statul român, articolul meu ar fi fost unul pozitiv.
Însă articolul meu e unul negativ. Fiindcă diferenţa va fi luată şi din buzunarul oamenilor cu rate la bănci care au „ghinionul” de a cîştiga un salariu mai mare de 1610 lei.
Impozitul pe venit nu se colectează diferenţiat şi nici nu te întreabă nimeni unde ai vrea să se ducă banii tăi. Şi vorbim de 4 miliarde de lei proveniţi din impozit care, în loc să ajungă la Sănătate sau la Învăţămînt de exemplu, vor ajunge în visteria băncilor.
Orice cetăţean român care produce venituri,  în anul electoral 2014, va suporta, timp de doi ani, pierderile băncilor care au „oferit”, în vremurile bune, împrumuturi doar cu buletinul! Orice cetăţean, fie că are datorii, fie că n-are, va susţine gaura neagră numită generic „bănci”.
Este un ajutor oferit băncilor, nu cetăţenilor! Şi o modalitate de a aduna 900000 de voturi în an electoral!
Joy
După cei doi ani, diferenţa de dobândă la bancă va fi suportată de stat din impozitul pe venit, ceea ce ar însemna, la nivelul anului 2014, ca din bugetul de stat să fie disponibilizată suma de 4 miliarde lei (circa 1 milion euro), ca şi credit fiscal, conform calculelor Guvernului.  – See more at: http://www.b365.ro/ponta-romanii-scutiti-de-jumatate-din-rata-la-banca-timp-de-doi-ani_201910.html#sthash.umZinVkd.dpuf
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că românii care au credite la bănci a căror rată este mai mică de 1.000 de lei pe lună vor fi scutiţi, timp de doi ani, de plata a jumătate din valoarea ratei. – See more at: http://www.b365.ro/ponta-romanii-scutiti-de-jumatate-din-rata-la-banca-timp-de-doi-ani_201910.html#sthash.umZinVkd.dpuf
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.