Europarlamentare 2014: Totuşi, eu cu cine să votez!?

Se apropie europarlamentarele şi, fiindcă habar nu am cu cine aş putea vota, m-am apucat să caut pe net informaţii despre „catindaţi”. Şi de data asta sînt, vorba cîntecului, mulţi şi degeaba. Lăsînd la o parte faptul că pe liste se regăsesc şi tot felul de dubioşi, cu multe tinichele de coadă, niciunul nu are vreo legătură cu politicile europene şi nici nu promovează vreun program în sensul ăsta (băi, măcar pe net postaţi şi voi o pagină cu ce aveţi în cap, să vă cunoaştem, să vedem că existaţi, ce draqu!). De parcă alegerile ar fi doar un prilej de a ne mişca cururile din casă pentru un selfie mic în cabina de vot şi nu de a decide, în fond, sorta ţărişorului în marea „famelie ioropeană”.

Partidele

La alegerile europarlamentare au înscris liste de candidaţi Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Democrat Liberal, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor. BEC a constatat totodată rămînerea definitivă a candidaturilor înregistrate de Partidul România Mare (cu excepţia a 11 candidaţi), Partidul Verde (cu excepţia a 19 candidaţi), Partidul Noua Republică (cu excepţia unui candidat), Partidul Dreptăţii Sociale (cu excepţia unui candidat), Partidul Ecologist Român (cu excepţia a 4 candidaţi).

Aici lucrurile sînt clare. Intenţia partidelor este de a-i trimite la Bruxelles tot pe ăia care au fost. Despre perfomanţele lor nu o să scriu nimic, fiindcă s-au cam văzut. Marii absenţi: pîrnăiaşul Becali şi botoxata Eba (candidată independentă cu voturi/semnături de la partidul lu tac-su). Două bube!

Independenţii

Aici e o adevărată faună. Şi ar fi de rîs dacă n-ar fi de plîns. În fine! Mircea Diaconu, Corina Ungureanu, Dănuţ Liga, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Constantin Filip Tiţian, Valentin Dăeanu, Costea Peter. Să-i luăm pe rînd:

1. Mircea Diaconu, actor: fost liberal. Îşi face campanie electorală cu Antena 3, suficient cît să mă apuce greaţa. Candidatura sa a descris-o cel mai bine Cristian Tudor Popescu în Gîndul. Este şi părerea mea, iar dacă vreţi să o aflaţi, click pe Filantropicu.

Sursa foto: hayquevivirla.blogspot.com
Sursa foto: hayquevivirla.blogspot.com

2. Corina Ungureanu, fostă gimnastă: şi fostă pesedistă, şi fostă playboy-istă. Un fel de Ebă mai spălată. Ce cunoştinţe posedă despre foncţia pe care o vrea, habar nu am. Cred că nici ea nu are habar, dar candidează.

14_484674-corina-ungureanu
Viitorul sună (n) gol! (Sursa foto: sport.rol.ro)

3. Dănuţ Liga, de meserie politician: fost peremist, „acsolvent” de Drept, format apoi la Colegiul Naţional de Apărare (acolo de unde ăia cu bani şi aere de ‘telectuali îşi procură doctorate). Deşi e născut în 1967, experienţa profesională a ‘mnealui începe din anul 2000, cînd a ocupat funcţia de consilier la Primăria Capitalei. Ce-a făcut pînă la vîrsta de 33 de ani rămîne un mister. Ştim însă ce făcea în 2011:

 

4. Pericle Iulian Capsali, regizor: şi, ca să citez, că aşa am văzut pe net că se face, „tată a nouă copii”. Ăsta e un semn că domnului i-a plăcut mult… Doreşte să promoveze cică „politica familiilor, nu familiile politice”. Clişeu!

„Mă duc la Bruxelles ca să apăr această familie, familia mea şi familiile tuturor românilor care au fost desconsiderate de o viziune corupta, lipsita de Dumnezeu… Îmi doresc să mă mântuiesc, dar nu singur. Biserica m-a învăţat ce înseamnă sobornicitatea, legătura cu aproapele meu, cu făptura umană în general”

Iulian-Capsali-cu-monahii-de-la-Vatopedu-Areta-Daniil-si-Haralambie
Iulian Capsali cu monahii de la Vatopedu Areta, Daniil si Haralambie (sursa foto: http://www.ziaristionline.ro)

O, Doamne!

 

5. Paul Purea, medic: îl recomandau cîndva’ domnu Dan şi Partidul Poporului. Susţine că de campania electorală se ocupă doar el, împreună cu soţia sa. Da, da, te credem! Susţine că vrea eradicarea corupţiei, înfrăţirea spitalelor din România cu spitale din Occident, dar şi egalizarea veniturilor în Europa. Poate cînd în Europa salariul minim va fi 80 de euro şi ăla mediu – 300 de euro, să ne egalizăm în vreun fel!!! Şi DD promitea mulţi euroi prin campanii, ştii matale ceva.

6. Constantin Filip Tiţian, medic: dar unul care promitea cîndva tinerilor „spaţii locative unde să se iubească, să facă sex şi să se bucure de liniştea căminului”. E absolvent a patru instituţii educaţionale: Facultatea de Medicină, Facultatea de Drept, Facultatea de Finanţe Bănci şi Institutul Diplomat Român (nu ştiu ce a înţeles din toate facultăţile astea şi, mai ales, cînd a avut timp să le frecventeze).

Sursa foto: www.realitatea.net
Sursa foto: http://www.realitatea.net

A fost vedetă în multe emisiuni OTV, deţine o clinică privată, o agenţie de turism şi o televiziune online „TV-Filip Online”, unde îşi promovează toate afacerile şi proiectele pe care le derulează. Despre el, pe larg, click pe link:

Un medic escroc fură texte din ZIUAnews

7. Valentin Eugen Dăeanu, inginer: absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti – Facultatea de Automatică şi doctor în ştiinţe economice (la ASE – Facultatea de Economie Generală), 46 de ani,  om de afaceri, fondator al instituţiei de plată SMITH&SMITH şi al publicaţiei Actualitatea Românească, destinate romanilor din străinătate. Susţine că este neangajat politic.  La o lectură superficială, pare cel mai ok independent.

Asta pînă afli că de numele său se leagă ţeapa numită Banca Religiilor (un melanj format din Patriarhia Ortodoxă Română, SNCFR, Loteria Naţională, Poşta Română şi alţi cetăţeni europeni, americani şi arabi). Procurorii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor săvîrşite de militari a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, la data de 21 decembrie 2006, pe gen. (r) Tiberiu Marineanu, plt.mj. (r) Constantin Pletea, lt.col. (r) Vergil Mitru şi Valentin Eugen Dăeanu, fost asistent al presedintelui BIR acuzaţi de complicitate la înşelăciune, lt.col. (r) Ioan Inel, mr. (r) Lucian Cociug si cpt. (r) Florian Parvu, pentru înşelăciune, cpt. (r) Dorel Ursan pentru infracţiunile de luare de mită şi complicitate la înşelăciune şi Marius Nicolau – fost administrator al firmei TORENT PRIMEX’92 S.R.L. Bucureşti, pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de înşelăciune.

Instanta suprema va judeca in continuare dosarul BIRMAp

Picture1
http://www.scj.ro/presa_mai07.asp

8. Peter Costea , avocat: trăitor pe meleaguri americane (Texas) încă din anul 1978. Cel mai bogat candidat la alegeri. Sub sloganul ”Familiy first”, promite că se va ocupa de revigorarea valorilor creştine, ale familiei şi de libertatea religioasă. Pe şleau, că luptă împotriva homosexualităţii. De parcă poponăreala e problema românilor. Şi, apăi, m-ai făcut curioasă: cum o stîrpeşti, dom’ candidat, o pui de un Klu Klux Klan mic?

Serios, matale chiar ştii ce-i doare pe români? Eşti intelectual, educat, vorbeşti frumos, nimic de zis, dar 36 de ani sînt o viaţă de om…

Hai, baftă la vot, şi să nu ziceţi că n-aţi ştiut!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.