Votează cu Vlad Ţepeş!

Da, te înţeleg!

Sîntem în plină campanie de alegeri d-alea prezidenţiale, eşti chemat la vot, dar tu (iar!) nu ai cu cine să votezi. Ai 14 candidaţi înscrişi pe listă, însă toţi au tinichele de coadă. De ce i-ai alege? Oricum nu iese niciodată cum vrei tu, alegător fără carnet de partid şi cu speranţă de mai bine. Şi parcă te-ai săturat ca, de 25 de ani încoace, să alegi mereu răul cel mai mic.

vot-presedinte-2009Aşa că te-ai decis, blazat, să-ţi bagi picioarele în el de „drept de vot” şi să stai acasă. Sau, mă rog, nu neapărat acasă, dar oriunde în altă parte, numa’ să-ţi ignori acest drept. Mai ales că nici prietenii tăi nu-s foarte hotărîţi, şi ei îţi spun că s-au cam săturat şi că nu se vor deranja să voteze.

Dar uiţi un lucru: alegi, cu bună ştiinţă, să renunţi la un drept. Pe care, nu ştiu cît de conştient eşti de treaba asta, îl ai azi cu preţul unor sacrificii. Şi pe care ar trebui să ţi-l aperi.

Să mergi la vot nu înseamnă, pînă la urmă, să alegi din ce ţi se oferă (deşi e de preferat). Ai şi varianta să îţi anulezi votul, de exemplu. Mergi şi scrie pe hîrtia aia „Vlad Ţepeş Preşedinte!”, bag-o în urne şi răzbună-te inteligent! Nici tu nu i-ai ales, nici ei nu s-au folosit de dreptul tău.

Fiindcă dacă tu tot nu crezi că are importanţă prezenţa ta la urne, întrebă-te măcar o dată care sînt premizele ce stau la baza găselniţei numită „turism electoral”, de ce morţii votează la fiecare alegeri, de ce punga electorală hotărăşte soarta unei ţări? Şi dacă tot nu eşti convins că eşti important/ă, mai întrebă-te şi de ce actualul preşedinte ţi-a spus să stai acasă la referendumul din 29 iulie, uitînd probabil că „dreptul de vot” este un drept prevăzut în Constituţia României (articolul 36, capitolul II)?

Strategia PDL la REFERENDUM: cum să ţii alegătorii departe de urne. Ascultă ce raportează primarii când primesc UN TELEFON DE LA SEDIUL CENTRAL AL PARTIDULUI

Pînă la urmă nu pe cine votezi, ci prezenţa ta la vot contează!

Mai gîndeşte-te!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.