Puşcărie pentru V.I.P.-uri

Statul român cheltuieşte lunar peste 2000 de lei pe cap de deţinut:

Ministerul Justitiei: Costul lunar al unui detinut – 2.397 de lei

Închisoarea este, după părerea mea, locul în care ar trebui să îşi ispăşească pedepsele violatorii, criminalii, traficanţii. Acei indivizi deosebit de periculoşi care, într-adevăr, trebuie privaţi de libertate. Escrocii de teapa lui Năstase, Voiculescu, Hrebenciuc, Becali&co şi restul VIP-urilor săltate de DNA în ultima vreme nu au ce căuta în puşcărie. Cea mai cruntă pedeapsă pentru ei ar fi (fost) confiscarea averilor şi munca în folosul comunităţii. În cazurile în care recuperarea prejudiciului dovedit nu ar mai fi posibilă din diverse motive (banii au fost risipiţi, sau depuşi în conturi pe numele altor persoane, de obicei, membri de familie), să fie obligaţi să muncească pînă la recuperarea prejudiciului. Dacă nici aşa paguba nu ar fi acoperită, atunci membrii familiei lor să fie obligaţi, la rîndul lor, să presteze muncă în folosul comunităţii. Plus alte drepturi restrînse sau interzise, ca de exemplu părăsirea ţării/oraşului, exercitarea unei funcţii publice de răspundere, votul.

În fond, un român cu un venit mediu, care munceşte cinstit, plăteşte rate la o amărîtă de locuinţă o viaţă. De ce un escroc care fură din banul public să nu plătească, tot o viaţă, pentru faptele sale?

*

*           *

Fost ministru al Dezvoltării (decembrie 2009-februarie 2012), fostă candidată la Preşedinţia României (2014), onesta supremă, madam Udrea, discurs în Parlamentul României, în fața deputaților, care trebuiau să voteze solicitarea DNA privind o nouă cerere de arestare preventivă în dosarul Gala Bute: „Dragi colegi, ati votat sase cereri impotriva mea. Le-ati aprobat pe toate, sub marota ca „noi nu ne opunem justitiei”. Celor mai multi dintre dumneavoastră le-a fost teama. Ati stat pana la unu noaptea intr-o disciplina nemaintalnita. Stimati colegi, in urma cu doua saptamani ati aprobat sapte captete de acuzare impotriva mea. Sunt vanata sistematic, iar faptul ca mai exista doua cererei reprezinta inca o dovada in acest sens. In ritmul asta o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016. Am stat în arest preventiv, m-au dezbracat, mi-au luat sutienul. Geamul nu se inchidea cum trebuie, deci daca te spalai pe cap riscai sa racesti. Mai mult, nu exista feon sa te usuci la par. Apa calda era doar dimineata si noaptea, iar veceul era de tip turcesc. Am pus un pet sa nu iasa sobolanii din veceu” (Sursa: jurnalul.ro)

CUM ARATĂ ROMÂNIA REALĂ

1. Potrivit celui de-al Şaselea raport asupra coeziunii economice, sociale si teritoriale, emis, în data de 23 iulie 2014, de Comisia Europeană, majoritatea românilor nu are acces la reţelele de canalizare, jumătate dintre familii nu au niciun membru salariat, iar majoritatea localităţilor îşi deversează apele uzate direct în rîuri, în lipsa staţiilor de epurare. Acesta este tabloul României primitive din secolul XXI, membră a Uniunii Europene. Toate acestea în condiţiile în care 13,9 miliarde de euro a pompat Uniunea Europeană în dezvoltarea României în perioada 2007-31 martie 2014, ca sold pozitiv după scăderea contribuţiei ţării la bugetul UE.

La nivelul Uniunii Europene, din cauza crizei economice, în perioada 2009-2012 procentul persoanelor aflate în stare de sărăcie severă a crescut de la 8% la 11%. În România, în anul 2011, 30% din populaţie era în stare de sărăcie severă, doar în Bulgaria procentul fiind mai mare – 44%, conform raportului european citat.

În secolul XXI, mare parte din populaţia României merge la ceea ce eronat se numeşte WC-ul din curte (WC înseamnă water-closet, closetul cu apă). Potrivit unui buletin INS din 18 iulie 2014, în anul 2013, in Romania 9.342.026 locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare, aceştia reprezentînd 46,8% din populaţia ţării. Restul de 53,2% nu au, aşadar, acces la un sistem de canalizare, însă din statitistici nu este clar dacă între aceştia intră şi cei cu closete cu apă de la hidrofor, care au evacuarea în fose septice sapate în curte. Tot datele INS ne dau indicii suplimentare: „populaţia cu locuinţele conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare, în anul 2013, a fost de 8.883.583 persoane, reprezentand 44,5% din populaţia ţării”. Aşadar 2,1% din populaţie dispune de locuinţe cu acces la canalizare, dar fără staţie de epurare. Abia aici ar putea să fie cuprinşi cei cu fose septice, dar nu este foarte limpede. Însă, în tot cazul, datele statistice ne indică o pondere foarte mare dintre români care merg la „WC” în curte şi în secolul XXI. (Sursa: Romania primitiva din rapoarte europene si nationale)

2. Sursa Hotnews: Imaginea trista a spitalelor din Romania

image-2015-02-3-19276834-0-sectia-pediatrie-spitalul-judetean-constanta

Secţia de Pediatrie, Spitalul Judeţean Călăraşi

Spitalul Judeţean de Urgenţe Sf. Pantelimon din Focşani

3. Sursa Mediafax: REPORTAJ: Elev într-o şcoală izolată din Harghita

scoala-heveder

Mai multe şcoli şi grădiniţe din zonele izolate din Harghita au fost desfiinţate din cauza numărului mic de copii, iar altele nu au canalizare, apă potabilă şi nici băi. Copiii îşi aduc apă de acasă în sticle şi se spală pe mâini la lighean, iar iarna învăţătoarea le încălzeşte apa pe sobă.

„Alimentarea cu apă potabilă se face dintr-o fântână publică şi sistemul de canalizare lipseşte. Nu avem grupuri sanitare, nici chiuvete şi copiii sunt nevoiţi să folosească latrina uscată din curte”, a explicat Georgeta Bucur, directorul Şcolii centru „Teodor Chindea” din Voşlăbeni.

Învăţătoarea Banyasz Andrea, pe care am găsit-o meşterind figurine origami 3D pentru elevii ei, a povestit că cel mai greu îi este iarna, când trebuie să vină mai repede cu două ore, să facă focul cu lemne în sobe, ca să fie cald în clase, să îşi ducă şcolarii la WC-urile din curte prin ger şi zăpadă şi să aibă grijă ca întotdeauna să fie o oală cu apă pe sobă, ca să le spele mâinile în lighean.

Revenind la declaraţia onestei: cu excepţia unor adepţi ai lui Onan, chiar crezi că te mai crede cineva, cucoană? Marş de aici!

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.