Parlamentarii nesimţiţi şi-au votat pensii nesimţite, dar…

on

… dar noi sîntem cei care au votat parlamentari nesmţiţi!

Să recunoaştem: fără votul românilor, jegurile care azi îşi fac de cap în Parlament nu ar fi ajuns acolo. Că ne place ori ba, avem partea noastră de vină! Ne lăsăm, o dată la patru ani, minţiţi, furaţi, înşelaţi. Băi, şi pare că ne place, că altfel nu se explică faptul că unii „aleşi” se află deja la al treilea sau al patrulea mandat.

Dacă arunci o privire la peste cei 25 de ani de democraţie, constaţi că în fruntea ţării au ajuns doar scursuri. Data viitoare, cînd vor mai veni ăştia să vă ceară votul, nu vă mai uitaţi la plasa de plastic de doi lei bucata pe care v-o întind în campanie. Mai bine fiţi atenţi la ce au în cap şi la ce scot pe gură. Cereţi-le să vă spună ce au făcut, concret, pentru ţară şi pentru semenii lor. Pe româneşte, „ce-i recomandă” pentru funcţie, nu „cine”.

politicienii-inainte-si-dupa-alegeri

Findcă, da, despre asta e vorba: despre o funcţie. Tovărăşicii ăştia care „şi-au luat Parlamentul înapoi”, fauna asta care sfidează bunul simţ, penalii ăştia care se vaită că îi persecută DNA-ul cînd le descoperă afacerile necurate, handicapaţii ăştia care se plîng că sînt prea bolnavi atunci cînd ajung la pîrnaie, şmenarii ăştia care îşi dau salarii şi pensii cît şi cum vor muşchii lor, nu sînt altceva decît nişte angajaţi la stat, plătiţi din banii votantului.

E greu să cureţi mizeria politică, ştiu. Trebuie întîi schimbată mentalitatea celui care votează. Trebuie ca românul să ştie ce să ceară de la cel care urmează să-l conducă. Să nu se mai mulţumească cu un kil de făină expirată şi o găleată găurită, să-şi dorească minţi luminate şi oameni competenţi care să-l conducă. Să nu mai plece urechea la cretinii care se perindă prin emisiunile de la teveu, vorbind vorbe fără rost, să conştientizeze că „somnul raţiunii naşte moştri”.

Şi, mai ales, românul să nu uite mizeriile pe care nesimţiţii ăştia le fac. Asta e cel mai important, să nu uite!

Doar aşa, poate, se va mai schimba ceva.

Joy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.