“Când eu nu pot să vorbesc…”

on
Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii (IGPR) şi Asociaţia Telefonul Copilului, au lansat Campania “Când eu nu pot să vorbesc…”, aceasta urmărind creşterea gradului de implicare a populaţiei prin semnalarea cazurilor de încălcare a drepturilor copilului la telefonul 116.111.

Campania, dedicată prevenirii victimizării minorilor, intitulată sugestiv “Când eu nu pot să vorbesc….” îşi propune informarea publicului despre problemele cu care se confruntă minorii abuzaţi, precum şi creşterea gradului de implicare a cetăţenilor în identificarea şi semnalarea unor astfel de cazuri.

Perioada campaniei este 11 – 31 octombrie 2010, mesajul “Când eu nu pot să vorbesc…. Sună tu la 116.111 şi vorbeşte despre suferinţa mea” urmând a fi transmis prin intermediul unor spoturi video difuzate de posturile centrale şi locale de televiziune. De asemenea, în Bucureşti, materialele de suport prezentând imagini sugestive referitoare la tema campaniei, vor rula pe televiziunile cu circuit închis din zona căilor de acces ale staţiilor de metrou, informeaza Politia Romana.

Numărul de telefon 116.111 nu se substituie apelului de urgenţă 112, ci vine în sprijinul cetăţenilor care pot primi astfel, în plus, informaţii şi consiliere în domeniul drepturilor copilului. Prin această campanie, publicul larg va fi informat despre importanţa demersului de a reclama orice abuz, înţelegând, totodată, necesitatea prevenirii comportamentelor violente.

Serviciile oferite de către asociaţia Telefonul Copilului 116 111 sunt următoarele: informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, indrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară, urmărirea modului de soluţionare a cazurilor si monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii.

Sursa Optimal Media

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.