Simbolurile gradelor zodiacale (II)

Simbolurile Sepharial (sau Volasfera)

Un alt astrolog renumit a fost britanicul Walter Richard Old, mai cunoscut sub numele de Sepharial (1864-1929), care a publicat in 1898 un nou set de simboluri, declarînd că era o traducere după „La Volasfera”, de Antonio Borelli (sau Bonelli), însă nimeni nu a văzut originalul. Dar este posibil ca Sepharial să fi generat simbolurile sale prin propria sa inspiraţie sau clarviziune, aşa cum s-a întîmplat şi cu alte seturi de simboluri ale gradelor zodiacale. La început, adept al teosofiei, Sepharial a colaborat strîns cu Alan Leo, apoi a devenit un creştin harismatic.

Simbolurile Kozminsky

Aceste simboluri au fost publicate în Australia, în 1917, de către ocultistul Isidore Kozminsky, fără precizarea vreunei surse literare din care le-ar fi preluat el. De aceea, se bănuieste că ele ar fi invenţia lui, sau, mai bine-zis, ar fi fost generate prin inspiraţia sau clarviziunea lui. Faţă de alte seturi anterioare, Simbolurile Kozminsky au un farmec inegalabil al romantismului medieval, cu imagini ceva mai pozitive decît setul Charubel. Revista Astrele a publicat integral Simbolurile Kozminsky, în româneşte.

Simbolurile Sabiene (sau Jones)

Americanul Marc Edmund Jones (1888-1980) a fost un mare promotor al ocultismului şi studiilor metafizice, cunoscut astrolog şi spiritualist din secolul al XX-lea. El a avut ideea să găsească un set nou de simboluri pentru cele 360 de grade zodiacale, care să reflecte mai fidel vibraţia şi aspectele vieţii moderne, dat fiind că vechile seturi de simboluri abundau în imagini ieşite din uz, din epoci demult trecute, ceea ce îngreuna interpretarea. Pentru aceasta, el a apelat la Elsie Wheeler, o clarvăzatoare cunoscută pentru darul ei de a „vedea” lăuntric imagini sugestive.

Într-o zi din anul 1925 (data exactă se pare că nu s-a păstrat), cei doi au mers în parcul Balboa din San Diego, California, şi au „produs” cele 360 de simboluri. Jones a folosit un set de 360 de cartonaşe albe, marcate doar cu semnul zodiacal şi gradul. El a amestecat cartonaşele şi apoi extrăgea cîte unul şi îl punea în faţa clarvăzătoarei, fără să vadă, niciunul dintre ei, ce grad şi semn zodiacal purta pe spate. Elsie Wheeler descria o imagine, în cîteva cuvinte, pe care Marc Edmund Jones le scria pe cartonaşe. Aşa au fost scrise simbolurile pentru toate cele 360 de grade zodiacale.

Ulterior, Marc Edmund Jones a prezentat setul de simboluri elevilor săi în astrologie de la Adunarea Sabiană, iar aceştia au început să le folosească asupra astrogramelor cercetate şi au fost uimiţi de acurateţea cu care imaginile reuşeau să descrie destinul cuiva, în corelaţie şi cu ansamblul temei sale astrologice. Probabil, de aici au primit ele numele de Simboluri Sabiene. Foarte mult a contribuit la popularizarea lor şi renumitul metafizician Dane Rudhyar, care – aflînd despre noua utilizare a simbolurilor – le-a inclus într-una dintre cărţile sale celebre,  Astrologia Personalităţii (aparută în 1936, iar în traducere a apărut şi în România, la Editura Herald, în 2002).

În ultimele decenii, Lynda Hill, din Australia, a devenit foarte cunoscută în lumea astrologilor prin cărţile şi site-urile sale despre Simbolurile Sabiene, scrise în colaborare cu soţul său Richard Hill. Prima ediţie a cărţii sale, Sabian Symbols As An Oracle, a apărut în România, în traducerea lui AdiM, în 1988, la Editura Solteris din Piatra-Neamţ, sub numele Oracolul Simbolurilor Sabiene. Textul acestei ediţii romăneşti se gaseste integral pe web. De atunci, Lynda Hill a scris mai multe cărţi despre Simbolurile Sabiene şi folosirea lor, ea fiind, la ora actuală, cea mai activă promotoare a Simbolurilor Sabiene şi a utilizării lor în astrologie sau în alte genuri de consultanţă personală.

Îngerii Gradelor Zodiacale

O altă abordare a gradelor zodiacale datează încă de la ocultiştii secolelor trecute, preocupaţi de ştiinţa mistică a angelologiei. Franz Bardon (1909-1958) a lăsat o listă cu numele îngerilor celor 360 de grade zodiacale, fiecare grad fiind asociat unui anumit grup de îngeri, cu funcţii specifice. Mai recent, anumiţi clarvăzători sau practicanţi de Channeling au adus mesaje de la aceste grupuri de îngeri, descriind mai larg activitatea lor. Este cazul celor 360 de mesaje publicate de Cynthia Rose, iniţial la Global Psychics, apoi preluate şi de alte site-uri, cum este cel al Şcolii Melchizedek. (Sursă: astrodex.ro)

Citeşte şi:

Simbolurile gradelor zodiacale (I)

Joy

Publicitate

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.