Google, eşti nebun, ce ai cu Radu Aldulescu!?

Citeam, în Adevărul, un articol despre scriitorul Radu Aldulescu, evacuat de Uniunea Scriitorilor* din clădirea în care locuia, şi, de curiozitate, dau o căutare pe Google să aflu mai multe despre biografia sa. Stupoare: pe net, omul apare ca fiind decedat în 2006.

Sînteţi siniştri, băi!  Picture2

În altă ordine de idei, pentru cei care doresc să-l ajute, colegii lui au deschis două conturi în care se pot dona bani:

Aldulescu Radu, Banca Comercială Română:

CONT LEI RO71 RNCB 0647 0977 9106 0001

CONT EURO RO60 RNCB 0647 0977 9106 0005

Şi Primăria Bucureşti a dat zilele trecute un comunicat în acest sens, informînd că s-a luat decizia ca scriitorul să rămînă în spaţiul pe care îl ocupă în prezent, iar, în limita posibilităţilor şi ţinînd cont de importanţa activităţii culturale a acestuia, să i se repartizeze, în viitorul apropiat, un spaţiu corespunzător nevoilor sale.

Din păcate, în România de azi, doar scriitorii de puşcărie trăiesc în lux, adevăraţii scriitori trăiesc în sărăcie, că, deh!, ce meserie mai e şi asta? Ruşinos!

Citeşte şi: Aici (nu mai) locuiește un mare scriitor român

*Uniunea Scriitorilor din Romania a renunţat la sediul din str. Nicolae Golescu nr. 15, unde era gazuit pînă de curînd domnul Aldulescu, iar acest imobil se află în administrarea Municipalităţii.

Joy

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.