Nişte chestii aparent mişto de care trebuie să te fereşti

Multe lucruri nu sînt ceea ce par a fi. surpriseSub un ambalaj frumos poţi descoperi un produs oribil, la fel cum în spatele unui zîmbet se poate ascunde o intenţie rea. Cel mai bine e să ţii cont de ce spune intuiţia ta în anumite momente. Dar cum intuiţia nu funcţionează întotdeauna, îţi ofer eu un articol despre cinci chestii aparent mişto de care e bine să te fereşti. Testate, nu oricum! 😉

Gratuităţile: Nimic nu e gratis pe lumea asta. Cineva plăteşte, sub o formă sau alta, pentru orice lucru pe care noi îl primim degeaba. De exemplu, călătoriile gratis cu autobuzul. Deşi par a fi o formă de ajutor pentru anumite categorii de persoane, în realitate acestea sînt exact opusul. Pentru a susţine financiar acest serviciu, municipalitatea ia bani din taxele şi impozitele tuturor cetăţenilor, iar, la final, toată lumea plăteşte. Sau, un alt exemplu: dacă ai impresia că ai făcut o afacere bună cumpărînd un produs lîngă care ai mai primit unul gratis, atunci află că şi pe cel primit gratis l-ai plătit. Costul său e ascuns în preţul final.

Produsele ambalate strălucitor: Arată fabulos la exterior, dar cînd le deschizi te ia groaza. Aici n-am prea multe de comentat, cel mai indicat e să citeşti pe ambalaj ce conţine produsul şi să laşi naibii prima impresie.

Ofertele din magazine: Le găseşti „pă peste tot, pă peste tot”. Mai ales în perioada sărbătorilor. Sună majoritatea cam aşa: la ţîşpe kile de ceva, primeşti în plus altceva. O vorbă spune că „sînt prea sărac să-mi permit lucruri ieftine”. Unii spun că e o zicală evreiască, alţii că le aparţine scoţienilor. Nici nu mai contează pînă la urmă cine a spus-o prima dată, important e că-i perfect adevărată. Produsele au o calitate îndoielnică. Puţin dai, puţin te ţin.  Din categoria asta eu le-aş scoate, totuşi, pe cele care se vînd în perioada lichidărilor de stoc. Hainele, de exemplu, care au un preţ mare cînd se lansează colecţia şi care se ieftinesc la final de sezon, sînt cu totul altceva. Sau produsele din categoria IT&C: fiind o piaţă în continuă dezvoltare, orice noutate atrage după sine scăderea preţului la produsul apărut anterior.

Lucrurile obţinute uşor: Sau Easy come, easy go! În viaţă, nimic din ce am obţinut uşor nu a durat. Pentru fiecare lucru durabil am fost nevoită să muncesc înzecit. Pe de altă parte, nici satisfacţia de la final nu se compară. Mă bucur mai mult de ceva realizat prin munca mea, decît de o „pomană”. PS: Cadourile primite la aniversări nu intră în categoria asta.

Oamenii foarteee săritori: Am lăsat la final categoria mea preferată: oamenii! Nu ştiu dacă aţi întîlnit acel gen de persoane dispuse mereu să „se sacrifice” în locul tău. Abia ai cunoscut-o, dar are un zîmbet pe mutră cît o roată de tractor. E toată numa’ „lapte şi miere”, de te face să te simţi şi aiurea la un moment dat. Ţine cu tot dinadinsul să intre în viaţa ta, te urmăreşte şi dacă vede că nu te descurci cu ceva, se oferă imediat să „te ajute”. Sfatul meu: dacă întîlneşti în drumul tău astfel de indivizi sau individe, fugi cît te ţin picioarele. Oamenii ăştia te percep ca pe un duşman/rival şi comportamentul lor este doar o strategie menită să-ţi adoarmă orice urmă de bănuială că ar urmări ceva şi care să te determine să ţi-i apropii. În realitate, cu prima ocazie care le apare în cale, te vor lovi fără milă. Mai bine înconjoară-te de cei dificili şi ursuzi, cel puţin zîmbetul lor rar e sincer.

Dacă mai aveţi exemple, lăsaţi-le la comentarii. Nu se ştie cine vă va mulţumi mai tîrziu.

Joy

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.